Πρωτόγνωρη σε όγκο για τα τοπικά δεδομένα η πορεία στο κέντρο της Λάρισας με χιλιάδες κόσμος να συρρέουν στις συγκεντρώσεις της κεντρικής πλατείας και της πλατείας Ταχυδρομείου ενάντια στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και φορολογικό τοπίο.

Πρωτοφανές και καθολικό ήταν και το λουκέτο στα καταστήματα εστίασης και κυρίως τις καφετέριες οι οποίες για πρώτη φορά έμειναν κλειστές συμμετέχοντας στην διαμαρτυρία!

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική πλατεία, από το ΕΚΛ και το ΠΑΜΕ λίγο μετά τις 10 30 ξεκίνησαν τις ομιλίες τους οι φορείς,  ενώ λίγο μετά τις 12:00 το συγκεντρωμένο πλήθος πραγματοποίησε πορεία  στο κέντρο της Λάρισας. Στη κεφαλή της διαδήλωσης βρέθηκαν τρακτέρ και αντιπροσωπεία αγροτών από τα μπλόκο της Νίκαιας.

Στη Πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, συγκεντρώθηκαν μέλη επιστημονικών φορέων που διαμαρτυρήθηκαν και αυτοί για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Πολλά τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οδήγησε την ογκώδη πορεία του έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «Ελευθερία», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση εισόδου μελών του στην επιχείρηση, την περασμένη Τρίτη, οι οποίοι ήθελαν, όπως ανέφεραν, να ενημερώσουν του εργαζομένους.

Τέλος στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται και η φραστική επίθεση που δέχτηκε από διαδηλωτές η πρώην βουλευτής της Χ.Α. Δέσποινα Σβερώνη όταν την εντόπισαν στο μπλοκ των δικηγόρων. 

Σίγουρα το μήνυμα που εστάλη στην κυβέρνηση ήταν αρκετά ηχηρό…

Βίντεο από την διαμαρτυρία του Προέδρου του ΕΚΛ στον Διευθυντή της εφημερίδας "Ελευθερία"

*Εικόνες και από Eurokinissi