Συνάντηση με τη Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου κα Καντά Ιωάννα – Εισαγγελέα Πρωτοδικών -  είχαν σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2015, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Κωτσός Γεώργιος , οι Δήμαρχοι Ρήγα Φεραίου κος Νασίκας Δημήτριος και Αλμυρού κος Εσερίδης Δημήτριος , οι αντιδήμαρχοι των Δήμων Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου και Διευθυντής της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Τσούμας Δημήτριος. 

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η κατανόηση της δικαστικής εξουσίας, όσον αφορά το πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται οι Δήμαρχοι να προασπίσουν τα συμφέροντα των δημοτών. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ κος Κωτσός Γεώργιος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμαρχοι κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους και είναι πολλές οι φορές όπου καλούμαστε ενώπιον των οργάνων της δικαιοσύνης χωρίς να συντρέχουν πραγματικοί λόγοι.

Η κα Καντά αφού άκουσε με προσοχή τους Δημάρχους και τις προσωπικές τους εμπειρίες κατά περίπτωση δήλωσε την κατανόηση της για τα ζητήματα που της τέθηκαν ενώ παράλληλα  διαπιστώθηκε από την πλευρά των δημάρχων η ευρύτητα της αντίληψης, της εισαγγελέως, απέναντι σε αυτά. 

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Κωτσός Γεώργιος αφού ευχαρίστησε την εισαγγελέα για τη φιλοξενία της και το θετικό κλίμα της συνάντησης, δήλωσε πως οι απόψεις της κας εισαγγελέως καλύπτουν απόλυτα τα ζητήματα τα οποία και συζητήθηκαν.