Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορας Αντωνίου, μαζί με τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μιχάλη Βενιζέλο.

Η συνάντηση αφορούσε τη συνεργασία της Περιφέρειας με την 5η ΔΥΠΕ και πιο συγκεκριμένα τα έργα που εκτελούνται μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας στο χώρο της δημόσιας υγείας. Ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον κ. Αντωνίου για τα 51 συνολικά έργα προϋπολογισμού 48,2 εκ. ευρώ τα οποία εκτελούνται από το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια και αφορούν τη δημόσια υγεία, ζητώντας παράλληλα να υπάρξει επίσπευση στην υλοποίηση των έργων στο βαθμό που αυτή αφορά τις αρμοδιότητες της ΔΥΠΕ, ώστε αφενός να μην χαθούν χρήματα και επίσης να προμηθευτούν το ταχύτερο δυνατό τον εξοπλισμό που χρειάζονται τα νοσοκομεία σε μία δύσκολη στιγμή για τους ανθρώπους και τη δημόσια υγεία.

«Από την πλευρά μας προσπαθήσαμε στο μέγιστο βαθμό εντάσσοντας όλα τα ώριμα έργα καθώς στην επόμενη προγραμματική περίοδο η κατεύθυνση στον τομέα της υγείας είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Αντωνίου δήλωσε τα εξής: «συζητήσαμε με τον κ. Περιφερειάρχη κυρίως για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που αφορούν την υγεία. Είδαμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα σε εξέλιξη έργα και παράλληλα βρισκόμαστε σε μία διαδικασία όπου ο ανοιχτός ορίζοντας το προγραμμάτων θα μπορούσε να μας δοθεί ως τεχνογνωσία όσον αφορά την Περιφέρεια. Για το επόμενο ΕΣΠΑ υπάρχει μία συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα όπου θα παραστούμε ως φορείς υγείας και από εκεί και μετά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε πράξη για το μέλλον.»