Συνάντηση με το Δ.Σ. του συλλόγου Τριτέκνων ν. Λάρισας πραγματοποίησε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Βασίλης Κόκκαλης. Τα μέλη του συλλόγου ενημέρωσαν αναλυτικά τον βουλευτή Λάρισας για τις δραστηριότητες του συλλόγου σε όλο το νομό και ζήτησαν τη βοήθεια του σε θέματα που τους αφορούν αμεσα όπως την ένταξη των τριτέκνων στα μειωμένα εισιτήρια των μεταφορικών μέσων, την ένταξη των τριτέκνων Δημοσίων Υπαλλήλων στην κατηγορία των κατά προτεραιότητα αποσπάσεων – μεταθέσεων, την άμεση επαναπρόσληψη των τριτέκνων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για την διανομή τροφίμων και πολλά άλλα.

Ο κ. Κόκκαλης αφού κατέγραψε τα αιτήματα τους, ξεκαθάρισε την υποστηριξή του στις ενέργειες που πραγματοποιεί ο δραστήριος σύλλογος, δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει στην προώθηση των ζητημάτων που τους απασχολούν. 

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο βουλευτής Λαρίσης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Τα τελευταία χρόνια η πληθυσμιακή συρρίκνωση είναι εμφανέστατη και εξ αιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, οι τρίτεκνες οικογένειες έχουν δεχθεί δυσανάλογα πολλαπλάσια βάρη. Το Δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα οξύ και αποτελεί ετούτη την ώρα ένα από τα σημαντικότερα εθνικά προβλήματα του τόπου. Οι πολιτικές του μνημονίου μας έχουν οδηγήσει, και σε αυτό το ευαίσθητο ζήτημα, σε κατάσταση συναγερμού. Οφείλουμε όλοι, οι συντεταγμένη πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς, να αναλάβουμε τώρα τις πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες, αν δεν θέλουμε να ναρκοθετήσουμε μόνοι μας την ύπαρξη του κράτους μας».