Από τον Σύλλογο Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας ανακοινώθηκε προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων πρώην εργαζομένων στα ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ ότι οι καταστάσεις με τις απαιτήσεις των εργαζομένων, όπως αποδόθηκαν από τον λογιστή, θα δίνονται καθημερινά τις ώρες 7-9 το απόγευμα από τα γραφεία του σωματείου (Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, Εργατικής Πρωτομαγιάς 6, α΄ όροφος), έως και την Παρασκευή 21/08/2015.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να κρατάνε την αστυνομική τους ταυτότητα για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Για σήμερα Τετάρτη, λόγω της συμμετοχής μας στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα και στο νέο μνημόνιο στις 7:30 μ.μ., τα γραφεία του σωματείου μας θα είναι ανοιχτά 6-7:30 το απόγευμα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους πρώην εργαζόμενους της αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, ενάντια στα σχέδια για την παραπέρα πτώχευση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Να συνταχθούν στον αγώνα ενάντια στα νέα άγρια μέτρα στο εισόδημα, στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στη νέα φοροεπιδρομή.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι τα δικαιολογητικά του επιδόματος αφερεγγυότητας, πρέπει να κατατεθούν αυτοπροσώπως από τον κάθε δικαιούχο στον ΟΑΕΔ, μέχρι τις 2/10/2015.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:  

1)Βεβαίωση του συνδίκου της πτώχευσης από την οποία να προκύπτει το ύψος των ανεξόφλητων αποδοχών που αναγγέλθηκαν προς επαλήθευση ή ικανοποίηση καθώς και ο χρόνος στον οποίο ανάγονται αυτές.

2) Δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει ο ΑΜ ΙΚΑ του ενδιαφερομένου.

3) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 για το ύψος των ανεξόφλητων αποδοχών και την περίοδο στην οποία αναφέρονται.

4) ΙΒΑΝ λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

Οι συνάδελφοι, αφού παραλάβουν τις καταστάσεις με τις απαιτήσεις τους, καλό θα είναι πριν μεταβούν για να κάνουν την αίτησή τους για το ταμείο αφερεγγυότητας στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ, να απευθυνθούν στους πληρεξούσιους Δικηγόρους τους, ώστε να διασταυρώσουν ότι τα ποσά που αναγράφονται στις καταστάσεις που δόθηκαν από το λογιστή, ταυτίζονται με το ποσά για τα οποία θα γίνουν οι αναγγελίες από τους Δικηγόρους τους.

Τέλος, καλούμε τους πρώην εργαζόμενους της αλυσίδας ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, όπως αποφασίστηκε και στην χτεσινή Γενική Συνέλευση. Δηλώσεις συμμετοχής θα μαζεύονται στα γραφεία του σωματείου, κατά τις παραπάνω μέρες και ώρες.

-