Συνάντηση με τον Δ. Καραγκούνη,αρχιτέκτονα, τμηματάρχη έργων και μελετών της εφορείας αρχαιοτήτων είχε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.

Θέμα της συνάντησης ήταν η πρόοδος των έργων στον αρχαιολογικό χώρο Κραννώνος αλλά και η αναγκαιότητα παράπλευρων έργων έτσι ώστε να καταστεί ευκολότερη η πρόσβαση του κοινού στον αρχαιολογικό χώρο. Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να υλοποιηθεί η υπάρχουσα μελέτη -η οποία έχει την έγκριση του Τ.Σ. Μνημείων Θεσσαλία καθώς και άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων- που αφορά στην κατασκευή δρόμων πρόσβασης που οδηγούν στην αρχαία Κραννώνα.

Ο αντιδήμαρχος Κραννώνα Σ. Καλέτσιος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κ. Τσιακλάνης, που ήταν παρόντες στη συνάντηση, ενημέρωσαν το δήμαρχο και τον κ. Καραγκούνη για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν με το Διευθυντή του υπουργείου Πολιτισμού Π. Δούρου και η οποία αφορούσε εκτός από τις αρχαιότητες και στα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής όπως οι ιεροί ναοί του Αγίου Αθανασίου Κραννώνος, του Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Γεώργιο και του Αγίου Νικολάου Βουναίνων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της τουριστικής ανάδειξης των αρχαιολογικών και θρησκευτικών χώρων της περιοχής παράλληλα με την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής, εκτός των άλλων, είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών των σχολείων του Δήμου Κιλελέρ αλλά και της ευρύτερης περιοχής, για την ιστορική αξία των αρχαιολογικών και θρησκευτικών μνημείων. Στόχος είναι, από τη νέα σχολική χρονιά, όλα τα σχολεία του δήμου να επισκεφθούν την περιοχή και να ενημερωθούν οι μαθητές για την ιστορία των μνημείων.

Τέλος, συζητήθηκε εκτενώς η πρόταση του αντιδημάρχου Πολιτισμού Α. Χατζούλη να διοργανωθούν σε συνεργασία με την εφορεία αρχαιτήτων, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πολιτιστικά δρώμενα στον αρχαιολογικό χώρο.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε το μέλος του Δ.Σ του ΟΠΑΠ Κιλελέρ και εκπρόσωπος των εθελοντών στήριξης της δημοτικής βιβλιοθήκης Νίκαιας Α. Μπλιάτσιου και η προϊσταμένη του τμήματος τεχνικής, Η/Μ έργων και συγκοινωνιών του Δήμου Κιλελέρ Γ. Ντάπα.