Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΔΕΥΑ Λάρισας σήμερα 6 Φεβρουαρίου η πρώτη συνάντηση εργασίας της ΠΕΔΘ και της ΕΕΤΑΑ με θέμα συζήτησης για τα «Επιχειρησιακά Προγράμματα των Δήμων για την περίοδο 2014 – 2019»

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν δήμαρχοι , στελέχη των γραφείων προγραμματισμού των Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι. 

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΘ κ. Γ. Κωτσός, Δήμαρχος Μουζακίου χαιρέτησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των επιχειρησιακών προγραμμάτων καθώς και στην απόφαση του Δ.Σ. της ΠΕΔΘ να στηρίξει τους Δήμους και να τους βοηθήσει στην εκπόνηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ.

Η εξέλιξη της συνάντησης ανέδειξε σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν μέσα από τις εξής εισηγήσεις 

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα ως εργαλείο προγραμματισμού  από το κ. Γ. Γούπιο, Δ/ντή Ανάπτυξης και Οικονομικών Τ.Α. της Ε.Ε.Τ.Α.Α. 

Εργαλεία, τεχνικές και παραδείγματα σύνταξης της α΄ φάσης των επιχειρησιακών προγραμμάτων από την κα Βίκυ Φλέγγα, Στέλεχος Δ/νσης Οργάνωσης και Πληροφορικής της Ε.Ε.Τ.Α.Α. 

Κατάρτιση Δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος από τον κ. Ηλία Λίτσο, Στέλεχος Δ/νσης Οργάνωσης και Πληροφορικής της Ε.Ε.Τ.Α.Α  

ΕΣΠΑ 2014 – 2020: δυνατότητες χρηματοδότησης για τους δήμους από τον κ. Γ. Γούπιο, Δ/ντή Ανάπτυξης και Οικονομικών Τ.Α. της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

ΠΕΠ  Θεσσαλίας : Αξιοποίηση των πόρων και προετοιμασία από τους Δήμους. 

Η συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας προσέγγισε το πρώτο κομμάτι των επιχειρησιακών προγραμμάτων που αφορά στο στρατηγικό  σχεδιασμό. Τον επόμενο μήνα θα ακολουθήσει δεύτερη ημερίδα που θα αφορά στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τέλος θα πραγματοποιηθεί μια 3η ημερίδα που θα ασχοληθεί με τον απολογισμό και με τη κατάρτιση των δεικτών αξιολόγησης του προγράμματος.

Σε όλο αυτό το διάστημα όλοι οι αρμόδιοι υπάλληλοι των δήμων θα προμηθεύονται από την ΠΕΔΘ και την ΕΕΤΑΑ όλα τα απαραίτητα εγχειρίδια και θα έχουν την δυνατότητα να έχουν σημαντική βοήθεια μέσα από το γραφείο υποστήριξης (helpdesk) της ΠΕΔΘ και της ΕΕΤΑΑ.

Η συνάντηση εργασίας είχε ιδιαίτερη επιτυχία διότι συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες από όλους σχεδόν τους Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και γιατί οι τοποθετήσεις και οι ερωτήσεις που τέθηκαν αναβάθμισαν το θεματικό περιεχόμενο και προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα.