Η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας  διοργανώνει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας 23-25 Οκτωβρίου 2015. Περισσότερες πληροφορίες στο synedrio.eepek.gr.

Σκοπός του είναι να προωθήσει το γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και να θέσει τις βάσεις ευρύτερων προβληματισμών αναφορικά με την υιοθέτηση οποιασδήποτε μορφής εκπαιδευτικής καινοτομίας που έχει σχέση, είτε με τη διδασκαλία και τη μάθηση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, είτε με κάθε άλλη πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σχολικής ζωής.

Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απευθύνεται κυρίως σε:

Εκπαιδευτικούς Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Μέλη Δ.Ε.Π. και Ε.Π. των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ερευνητές της Εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτές Ενηλίκων.

Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ο όρος «Εκπαιδευτικός» περιλαμβάνει όσους υπηρετούν στη δημόσια ή ιδιωτική (τυπική ή μη) εκπαίδευση, εν ενεργεία ή συνταξιούχους, ως στελέχη ή μη.

Στο συνέδριο θα υπάρξουν 6 προσκεκλημένες ομιλίες διακεκριμένων πανεπιστημιακών δασκάλων από την Ελλάδα και την Κύπρο και θα παρουσιαστούν συνολικά 308 εργασίες, οι οποίες έτυχαν θετικής κρίσης από 2 τουλάχιστον κριτές. Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου στο http://synedrio.eepek.gr/index.php/programme. Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν:

α) Πλήρη Άρθρα – Εισηγήσεις: 210 (εκ των οποίων 11 βιντεοεισηγήσεις). Αφορούν σε ολοκληρωμένα πρωτότυπα άρθρα και εργασίες όλων των ειδικοτήτων.

β) Εκπαιδευτικά Σενάρια όλων των ειδικοτήτων: 65.

γ) Εργαστηριακές παρουσιάσεις: 33. Αφορούν κυρίως σε workshops παρουσίασης διδακτικών προσεγγίσεων, διδακτικών εργαλείων και εφαρμογών Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση. Θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες διδασκαλίας ή εργαστήρια Η/Υ και θα έχουν διάρκεια 2 – 3 ώρες. Για την παρακολούθηση των εργαστηρίων (γύρω στα 25 άτομα ανά εργαστήριο) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για να εγγραφεί κάποιος σε εργαστήριο πρέπει προηγουμένως να έχει εγγραφεί στο συνέδριο. Προς αποφυγή ταλαιπωρίας σε ουρές αλλά και για τη διευκόλυνση όλων (έκδοση βεβαιώσεων, έγκυρη εγγραφή σε εργαστήρια κλπ.), είναι προτιμότερο να γίνει έγκαιρη εγγραφή πριν την έναρξη του συνεδρίου, μέσα από το σύστημα http://synedrio.eepek.gr/index.php/eggrafi . Κόστος συμμετοχής: 20 € (για φοιτητές 10 € και για σπουδαστές του Τ.Ε.Ι. Λάρισας δωρεάν). Πληρωμή με κάρτα, e-banking ή με τραπεζική κατάθεση.