Ατελείωτα είναι τα μαργαριτάρια που γίνονται γνωστά από την απολογία του Παναγιώτη Βλαστού, με κάποια από αυτά να αφορούν και την πόλη μας. Ο ισοβίτης κρατούμενος των φυλακών και φερόμενος ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης καταφέρθηκε κατά της ξαδέρφης του Λίτσας, που ήταν και «συνεργάτιδα» του αφού έκανε τις δουλειές έξω. Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, η Λίτσα μόνο μία βόμβα κατασκεύασε και αυτή «ήταν… λάθος».

Η βόμβα αυτή -πάντα κατά τα λεγόμενά του- τοποθετήθηκε και εξερράγη στο σπίτι της εισαγγελέως Σοφίας Πετράκη, σε πολυκατοικία της Λάρισας, που είχε ερευνήσει την απόπειρα απόδρασής του από τις Φυλακές Τρικάλων. Μάλιστα, για την έκρηξη αυτή, ο βαρυποινίτης καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε συνολική ποινή κάθειρξης 26,5 ετών από το αρμόδιο δικαστήριο. Όπως υποστηρίζει, έδωσε εντολή για την τοποθέτηση της βόμβας «απλώς για εκφοβισμό».

Επιπλέον, φέρεται να αναφέρει πως θεωρούσε την εν λόγω εισαγγελέα υπεύθυνη για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, καθώς δεν του έδινε άδεια να επισκεφθεί γιατρό εκτός φυλακών. Μάλιστα, πίστευε ότι η εισαγγελέας είχε δώσει εντολή να γίνει έλεγχος από στελέχη των ΕΚΑΜ στο κελί του, λίγο μετά την απόπειρα απόδρασής του. Κατά τον έλεγχο αυτό, οι άνδρες των ΕΚΑΜ τον χτύπησαν αν και ήταν σοβαρά τραυματισμένος έχοντας, μεταξύ άλλων, σπασμένο χέρι. Κόσμος αγγελικά πλασμένος…