Στη  συνάντηση- γνωριμία, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στον Χορίαμβο, ορίστηκε η ημέρα διεξαγωγής των σεμιναριακών μαθημάτων δημιουργικής γραφής «Η αλφαβήτα της γραφής».

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο στις 19:00 με 21:00 στον πολιτιστικό σύλλογο Χορίαμβο (Γαληνού 5 & Φαρμακίδου) από τον Σωτήρη Παστάκα (ποιητή, μεταφραστή, δοκιμιογράφο, εκδότη, ραδιοφωνικό παραγωγό).

Οι μαθητές θα διδαχθούν πως φτιάχνουμε μια φράση, πως διατυπώνουμε ένα συναίσθημα, πως αναπαριστάμε μια προσωπική εμπειρία, είτε αυτή είναι ευχάριστη είτε δυσάρεστη, ακολουθώντας την βασική αρχή κάθε γραπτού (ποιήματος, διηγήματος, άρθρου κτλ.) που δεν είναι άλλη απ’ την χεγγελιανή άποψη ότι κάθε κείμενο πρέπει να διαθέτει θέση, αντίθεση, σύνθεση.

Τα μαθήματα είναι κοινά για όλους (ποιητές, στιχουργούς, πεζογράφους, δοκιμιογράφους, δημοσιογράφους κτλ.) μιας και ο τρόπος έκφρασης είναι επιλογή των μαθητών.

Τα σεμινάρια θα είναι εβδομαδιαία (ένα δίωρο), όπου θα περιλαμβάνουν ανάλυση και πρακτική εξάσκηση και θα διαρκέσουν ως τις 15 Ιουνίου.

Οι εγγραφές στα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά.

Περισσότερες πληροφορίες καθημερινά 18.00 - 22.00 στην γραμματεία του Χορίαμβου (Γαληνού 5 & Φαρμακίδου) και στο τηλ. 2411 101963.

Προσοχή! Στα μαθήματα δεν διδάσκονται

Γραμματική

Συντακτικό κι ορθογραφία

Έκθεση για το ΑΣΕΠ