Ο Σύλλογος Πολιτισμολόγων Θεσσαλίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ φιλανθρωπικού περιεχομένου «Ο Αη Βασίλης Άργησε μια Μέρα» διοργανώνει κινηματογραφική προβολή του ντοκιμαντέρ «ο Μανάβης» του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00’ η ώρα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων.

Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ το οποίο διεξάγεται ταυτόχρονα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια από την πόλη μας με πρωτοβουλία του κ. Δημητρίου Ακριβούλη και σκοπό έχει τη συγκέντρωση τροφίμων με στόχο τη διάθεσή τους σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και υποστηρίζεται από δεκάδες τοπικών φορέων κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα κινηματογραφικό οδοιπορικό στα χωρία της νοτιοδυτικής Πίνδου με πρωταγωνιστή τον μανάβη Νίκο Αναστασίου, ο οποίος εδώ και τρεις δεκαετίες πραγματοποιεί με το φορτηγάκι του, αδιάκοπα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μια διαδρομή 75 χιλιομέτρων. Να σημειώσουμε πως το ντοκιμαντέρ έχει βραβευθεί με το βραβείο κοινού Θεσσαλονίκης ως μια σπάνιας ευαισθησίας και ποιητικής χάρης κινηματογραφική κατάθεση-μαρτυρία ενός ολόκληρου κόσμου που ολοένα απομακρύνεται από το δικό μας σήμερα.

Στην υλοποίηση της δράσης συμμετέχει ο Σύλλογος Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και ο Σύλλογος Φίλων του μουσείου Εθνικής Αντίστασης, ενώ αντί εισόδου το κοινό καλείται σε μια συμβολική κίνηση προσφοράς τροφίμων μακράς διάρκειας.