Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη 5 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας σε πανελλήνια «πρώτη» το νέο βιβλίο του πολυτάλαντου συγγραφέα Πάνου Χρυσοστόμου που εμπνεύστηκε από την πολύκροτη υπόθεση των τοξικών ομολόγων της Lehman Brothers, κατά την οποία εξαπατήθηκαν πάνω από 2.500 Έλληνες επενδυτές μέσω της Citibank και από τον αγώνα τους για δικαίωση και επιστροφή των χρημάτων τους.

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από τον κύριο Γιουρμετάκη την ενδιαφέρουσα αναδρομή στην υπόθεση “Lehman Brothers”, από την κατάρρευση του κολοσσού τον Σεπτέμβριο του 2008, μέχρι τον Μάιο του 2010 όπου δικαιώθηκε ο αγώνας των Ελλήνων επενδυτών.

Όπως τονίστηκε από τον ομιλητή και πρωτοστάτη του αγώνα για τη δικαίωση, Λαρισαίο επιχειρηματία Νίκο Πιτσούλη, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου διαφαίνεται ξεκάθαρα ο ρόλος των τραπεζών που εκμεταλλευόμενες τα «κενά» της νομοθεσίας μπόρεσαν κυριολεκτικά να κυβερνήσουν κράτη και ανυποψίαστους λαούς. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση της «διαδρομής» του χρήματος που κατέληγε σε επενδύσεις από το Ιράκ μέχρι το Αφγανιστάν μέσω Αθήνας, Άμστερνταμ, Λονδίνου, Νέας Υόρκης.

Για το Βιβλίο εκτός από τον Νίκο Πιτσούλη και τον Πάνο Χρυσοστόμου, μίλησαν ο ηθοποιός-συγγραφέας Μιχάλης Μανιάτης, ο οποίος πολύ εύστοχα χαρακτήρισε το βιβλίο ως έναν «οδηγό επιβίωσης ανάμεσα από παράλληλες ανθρώπινες δυναμικές που διάσπαρτες προσπαθούν να συνυπάρξουν με ένα κοινό στόχο» και ο ζωγράφος- εικαστικός Λάκης Μουρατίδης που επιμελήθηκε το εξώφυλλο του βιβλίου και ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στην αλληγορική σημασία του.