Πυρετωδώς λειτουργεί το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να απορροφήσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα την "βροχή" αποχωρήσεων που σημειώθηκαν από το κόμμα τις τελευταίες ημέρες, αφήνοντας τεράστια κενά σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην κατηγορία αυτή ανήκει και αυτό της Λάρισας, όπου η επί σειρά ετών βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, δήλωσε πως δεν θα συνεχίσει στο κόμμα, αφήνοντας κενή την κεφαλή του ψηφοδελτίου. 

Η λογική λέει πως η θέση πρέπει να περάσει στην Άννα Βαγενά, που ήρθε δεύτερη σε σταυρούς τον Ιανουάριο, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο. Η ηθοποιός που τον προηγούμενο μήνα περιόδευε στον Νομό Λάρισας για την θεατρική παράσταση "Ο γάμος", δηλώνει πως θέλει να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Λάρισα - εξάλλου πρόκειται για εκλόγιμη θέση - αλλά το Μαξίμου ενδέχεται να έχει άλλα σχέδια. 

Και αυτό γιατί πληροφορίες των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για χρησιμοποίηση της Άννας Βαγενά στην Αττική, όπου η ίδια κατοικεί και όπου τα προβλήματα στη στελέχωση των ψηφοδελτίων είναι πολύ μεγαλύτερα. Δεν αποκλείεται επομένως να υπάρξει καθολική αλλαγή στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας με την απουσία Διώτη και Βαγενά, ενώ ούτε και η τρίτη θέση του Δημήτρη Γελαλή είναι σίγουρη, καθώς η κίνησή του να παραιτηθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των συντρόφων ακόμα και στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Αθήνας.

Για όλα αυτά η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας θα συνεδριάσει την Τρίτη.