Την Τρίτη 20/1, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, Ρίζος Μαρούδας και Βασίλης Σταμουλάκης, πραγματοποίησαν περιοδεία στην Χάλκη και ομιλία στην Νίκαια.

Στην ομιλία του στη Νίκαια ο Ρίζος Μαρούδας, μεταξύ άλλων, επισήμανε:

" Λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τις γυναίκες και τους συνταξιούχους να στείλουν με την ψήφο τους μήνυμα αντίστασης, αξιοπρέπειας και προοπτικής υπερψηφίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

            Με κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που φαντάζει το πιθανότερο σενάριο είτε με κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ,  η αντιλαϊκή επίθεση, η όξυνση των προβλημάτων, η φτώχεια και η εξαθλίωση για τον λαό θα είναι εδώ την επόμενη μέρα των εκλογών. Θα είναι εδώ τα  μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε, οι κατευθύνσεις του Μάαστριχτ, η αναγνώριση και αποπληρωμή του χρέους που θα γίνει με νέες θυσίες από τα λαϊκά στρώματα που δεν το δημιούργησαν και ούτε ευθύνονται για αυτό.

            Καλούμε τον λαό να μην υποκύψει στα διλήμματα, τους εκβιασμούς, τον εκφοβισμό της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να μην επιτρέψει να τον εξαπατήσουν για μια ακόμη φορά οι νεόκοποι δήθεν σωτήρες του ΣΥΡΙΖΑ.

            Με το ένα ή άλλο μείγμα διαχείρισης της κρίσης που προτείνουν αυτά τα κόμματα ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει. Η ανεργία θα είναι εδώ, οι χαμηλοί μισθοί χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα, οι ευέλικτες σχέσεις εργασίας, η ΚΑΠ που μειώνει 45% την ενιαία ενίσχυση μαζί με την φορολογία 13% από το πρώτο ευρώ για τους αγρότες και κτηνοτρόφους θα τους ξεκληρίσει μαζικά.

            Συμμετοχή ή ψήφος ανοχής σε μια τέτοια κυβέρνηση θα ήταν προδοσία των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων και το ΚΚΕ δεν πρόκειται να προδώσει τον ελληνικό λαό, να τον εξαπατήσει. 

            Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα συμβάλει ώστε με καλύτερες προϋποθέσεις μέσα και κυρίως έξω από την βουλή να βάλει ο λαός φρένο στην αντιλαϊκή λαίλαπα που ζει. Ένα ισχυρό ΚΚΕ θα οργανώσει την αντίσταση του λαού στα νέα μέτρα που έρχονται και θα κατορθώσει να διεκδικήσει και να κερδίσει αιτήματα επιβίωσης, καλυτέρευσης της ζωής μας.

            Να ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση από την Ε.Ε με μονομερή διαγραφή του χρέους και Λαϊκή Εξουσία που θα αναπτύξει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και της αγροτικής παραγωγής ώστε να ξέρουν οι αγρότες τι να παράγουν για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού μας αλλά και πρώτες ύλες για την βιομηχανία ώστε να δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας."