Ιστορικά μνημεία, τριών διαφορετικών ιστορικών περιόδων της Λάρισας, όπως το Α΄ και Β’ Αρχαίο Θέατρο, την βασιλική του  Αγίου Αχιλλίου, το Μπεζεστένι αλλά και το Μύλο του Παπά, θα γνωρίσουν μαθητές σχολείων της Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος που οργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι: «Πολιτιστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον Δήμο Λαρισαίων με διαδραστικό χαρακτήρα» και στο πλαίσιο του προγράμματος  θα επιτραπεί στους μαθητές να εξοικειωθούν με τα χαρακτηριστικά ιστορικά μνημεία της αρχαιότητας, της υστεροβυζαντινής περιόδου – τουρκοκρατίας και της νεότερης ιστορίας. 

Την Πέμπτη 5/2/2015 έγινε συνάντηση μεταξύ των στελεχών των συνεργαζόμενων φορέων στα μνημεία και προετοιμασία για την επίσκεψη των μαθητών. Στη συνάντηση μετείχαν σχολικοί σύμβουλοι, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γ. Σούλτης, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Αρ. Κωστούλας κ.α. 

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»