Μια πρωτοβουλία καθόλα αξιέπαινη αυτή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας, να εφοδιάσει το κέντρο της πόλης με τέσσερις απινιδωτές, σε συνεργασία με τον εθελοντικό φορέα Επιμόρφωση Ζωής (ΕΠΙ-ΖΩ), ο οποίος θα αναλάβει και την σχετική εκπαίδευση όσων θα χρειαστεί να τους χειρίζονται.

Μάλιστα ο πρώτος απινιδωτής θα τοποθετηθεί και θα φιλοξενείται μόνιμα στο Σταθμαρχείο του Αστικού ΚΤΕΛ της κεντρικής πλατείας, το οποίο λειτουργεί από τις 5.45 π.μ. ως και τις 11 το βράδυ. Εκεί θα εκπαιδευτούν και όσοι σταθμάρχες το επιθυμούν. Οι άλλοι τρείς πρόκειται να  τοποθετηθούν σύντομα σε μέρη που λειτουργούν σε 24ωρη βάση ώστε τόσο οι θαμώνες όσο και οι περαστικοί του κέντρου της πόλης, να έχουν τις πρώτες καρδιαοναπνευστικές βοήθειες όταν προκύπτουν περιπτώσεις εμφραγμάτων.

Οι καφετεριούχοι εκλαμβάνουν την πρωτοβουλία του συλλόγου τους ως μία οφειλόμενη ανταποδοτική κίνηση προς το κοινό που επισκέπτεται τα μαγαζιά τους, πάντα στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.