Στάσιμο παραμένει εδώ και λίγους μήνες ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα στην πόλη της Λάρισας, η οδός Σάκη Καράγιωργα στη Νέα Σμύρνη. Ο δρόμος που θα ενώσει τις οδούς Αεροδρομίου και Ηρώων Πολυτεχνείου με την Εθνική οδό, βρίσκεται ήδη εκτός χρονοδιαγράμματος αφού σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό έπρεπε να είχε παραδοθεί στο τέλος του 2014.

Όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός  ο δρόμος είναι ολοκληρωμένος (άσφαλτος, ηλεκτροφωτισμός, στηθαία, σηματοδότες)  και έτοιμος προς παράδοση με το μοναδικό «αγκάθι» να βρίσκεται στο τέλος του, σε ένα τμήμα 150 μέτρων περίπου, στη συμβολή του με την παλιά εθνική οδό Λάρισας- Θεσσαλονίκης.

Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική Αρχή Τζανακούλη δεν προχώρησε την διαδικασία των απαλλοτριώσεων και κληροδότησε στην επόμενη ένα πρόβλημα 600.000 ευρώ, περίπου, «παγώνοντας» ουσιαστικά την ολοκλήρωση του έργου.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ακόμα μεγαλύτερο αφού οι απαλλοτριώσεις δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη και δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, ενώ ο Δήμος Λαρισαίων έχει δηλώσει, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αδυναμία να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό που επιδίκασε το δικαστήριο.  

Αυτό το χρονικό διάστημα εκτελούνται εργασίες για την ανακατασκευή του δρόμου στο υπόλοιπο κομμάτι, μέχρι το ύψος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (οδός Γεωργιάδου). Αν δεν βρεθεί άμεσα λύση και περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου ολοκληρωθεί, μάλλον θα χρειαστεί… συντήρηση.

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα του δρόμου.

Ανάλογη και η συνέχεια.

H διασταύρωση για την Αγία Μαρίνα.

Κάπου εδώ τελειώνουν τα ωραία...

Μόλις 150 μέτρα από την Εθνική οδό...

Μόνο οι σχάρες από τα φρεάτια δεν έχουν τοποθετηθούν γιατί θα "εξαφανιστούν" την ίδια... νύχτα.

Διασταύρωση με Αεροδρομίου, περιφερειακό Κοζάνης και Ηρώων Πολυτεχνείου

Το σημείο που "κουμπώνει" στον κυκλικό κόμβο.

Το μεγαλύτερο roundabout στην Ελλάδα.

Η στροφή για τον περιφερειακό που οδηγεί στο Αλκαζάρ.

Έτοιμη, κατά το ήμισυ και η οδός Αεροδρομίου μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο.