Τους αγιασμούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,  στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου Λάρισας και στο Μουσικό Σχολείο, παρακολούθησε, το πρωί της Παρασκευής, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Μάλιστα, ο κ.. Καλογιάννης, δέχθηκε με ιδιαίτερα χαρά, ως απόφοιτος του 2ου Λυκείου, την πρόσκληση του διευθυντή του σχολείου κ. Χρ. Γιαλαμά, να παραστεί στον αγιασμό για την έναρξη της νέας χρονιάς. Στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους μαθητές, ο κ. Καλογιάννης επεσήμανε, μεταξύ άλλων και τα εξής: «σ΄ αυτή την νεαρή αλλά και κρίσιμη ηλικία θα βρεθείτε σε σταυροδρόμια, στα οποία θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στον εύκολο και τον δύσκολο δρόμο. Ολοι μας βρεθήκαμε σ’ αυτή την ηλικία, μπροστά σε τέτοια σταυροδρόμια», τόνισε ο δήμαρχος και συνέχισε. 

«Η  νεανική ορμή, η θέληση να ρουφήξετε τη ζωή, να διασκεδάσετε, ακόμα και να ζήσετε τους εφηβικούς και αθώους σας έρωτες, πρέπει να συμβαδίζει με τη στόχευση και για τα επόμενα βήματα μας που θα είναι καθοριστικά για την ζωή σας. Και αυτή η στόχευση, κατά την ταπεινή  μου άποψη, θα πρέπει να είναι η απόκτηση όλων εκείνων των εφοδίων που θα σας βοηθήσουν στην ζωή σας, τόσο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, αλλά κυρίως στο να γίνεται ολοκληρωμένοι και χρήσιμοι πολίτες για την κοινωνία. Πολίτες με κριτική σκέψη, με ήθος, με αρχές και αξίες που θα σας συνοδεύουν σε ολόκληρη της ζωή σας. Χρειάζεται επιμονή, θέληση, δουλειά και αυτοκυριαρχία. Συμπαραστάτες σας θα είναι οι γονείς και οι δάσκαλοί σας», κατέληξε ο δήμαρχος, χειροκροτούμενος από τους μαθητές του 2ου Λυκείου. 

Επίσης, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλαν, όπως κάθε χρόνο,  οι υπηρεσίες του Δήμου για την προετοιμασία των σχολικών κτιρίων και κάλεσε τους μαθητές να σέβονται τα διδακτήρια και γενικότερα τους κοινόχρηστους χώρους. 

Τέλος, ο κ. Καλογιάννης ευχήθηκε σε καθηγητές και μαθητές να υγιείς και δυνατοί και κληθείς από το διευθυντή του σχολείου να αναφερθεί στην προσπάθεια της Λάρισας να διεκδικήσει τον τίτλο της «Πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2021», ζήτησε κυρίως από τους μαθητές να  γίνουν πρεσβευτές της ιδέας και της προσπάθειας, που καταβάλει συνολικά η πόλη. 

Επίσης, ο δήμαρχος Λαρισαίων παρέστη στον αγιασμό του 2ου Γυμνασίου καθώς και τους Μουσικού Σχολείου, μαζί με εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.