Aπό το Γαλλικό Ινστιτούτο και με αφιέρωμα στον Κορεάτικο Κινηματογράφο υπό το γενικό τίτλο « Η ηθική της εκδίκησης» ξεκίνησε δυναμικά το 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας.

Στις 5:30  η κ. Χρύσα  Βουλγαράκη διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου ,η κ. ΄Αντα Σαρτζή πρόεδρος του Φεστιβάλ , τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, υποδέχθηκαν τον πρέσβη της Κορέας κ. κ. Gil Shou Shin, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο χώρο του οποίου προβάλλονται οι ταινίες του αφιερώματος. Ο κ. πρέσβης μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες  ανέβηκε στο χώρο προβολής όπου τον καλωσόρισε ο πρόεδρος του τμήματος κινηματογράφου κ. Νίκος Αρτινός, ο οποίος και αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του Κορεάτικου κινηματογράφου.

Στον χαιρετισμό – αντιφώνησή του ο κ. πρέσβης αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας των δύο λαών, στο ενδιαφέρον των συμπατριωτών του να γνωρίσουν την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Θεσσαλία κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα Μετέωρα, μνημείο με ιδιαίτερη βαρύτητα, που δέχεται αρκετούς επισκέπτες από την Κορέα,  ενώ τέλος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ευχήθηκε στους διοργανωτές καλή επιτυχία στο 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools. Το βράδι ο κ. . Gil Shou Shin,  με τη σύζυγο και τη διερμηνέα του παρακάθησαν με μέλη της οργανωτικής επιτροπής σε δείπνο,  στο εστιατόριο Umami όπου ο κ. Πρέσβης, δοκίμασε διάφορες ελληνικές σπεσιαλιτέ και ντόπιο κρασί.

 Σήμερα Σάββατο το βράδυ 20:30 και μετά την προβολή της Κορεάτικης ταινίας «A Bittersweet Life» (2005) για τις 18:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, έχει προγραμματισθεί από τους διοργανωτές εκδήλωση για την επίσημη  έναρξη του Φεστιβάλ στο ξενοδοχείο Μετροπόλ  στην οποία θα παραστεί ο κ. Πρέσβης Κορέας με τη σύζυγό του , αρχές της Λάρισας, άνθρωποι του κινηματογράφου και της τέχνης και γενικά όσοι αγαπούν το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας που  έχει γίνει υπόθεση όλο και περισσότερων Λαρισαίων,έχει αγαπηθεί από την πόλη και είναι πλέον θεσμός.