Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια, στο οποίο μπορούν να εγγραφούν 61.380 μαθητές σε όλη τη χώρα. 

Η ενισχυτική διδασκαλία αφορά στα μαθήματα αρχαίων και νέων ελληνικών, μαθηματικών, φυσικής και χημείας. 

Όπως αναφέρει το υπουργείο, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τον ορισμό των 515 Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, ενώ αναμένονται προσλήψεις 1023 εκπαιδευτικών, ως αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου ή ωρομισθίων, για την υλοποίηση του προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ. Στη Θεσσαλία προβλέπονται να λειτουργήσουν 57 Κέντρα, με την πρόσληψη 117 εκπαιδευτικών.

Στη Λάρισα τα Κέντρα στα οποία θα λειτουργήσει η ενισχυτική διδασκαλία είναι τα εξής

- 2ο γυμνάσιο Λάρισας, τον οποίο θα καλύπτει και τις ανάγκες μαθητών των 5ου και 14ου γυμνασίων

- 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, το οποίο θα καλύπτει και τις ανάγκες μαθητών του 6ου γυμνασίου- 4ο Γυμνάσιο Λάρισας, το οποίο θα καλύπτει και τις ανάγκες μαθητών του 1ου Γυμνασίου Λάρισας. - 10ο Γυμνάσιο Λάρισας, το οποίο θα καλύπτει και τις ανάγκες μαθητών του 8ου Γυμνασίου

- 12ο Γυμνάσιο Λάρισας, το οποίο θα καλύπτει και τις ανάγκες μαθητών του 11ου γυμνασίου

- 15ο Γυμνάσιο Λάρισας, το οποίο θα καλύπτει και τις ανάγκες μαθητών του 9ου Γυμνασίου και του Μουσικού Σχολείου Λάρισας

- 1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων, το οποίο θα καλύπτει και τις ανάγκες μαθητών του 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων και του Γυμνασίου Βαμβακούς.