Σε συζήτηση σε πάνελ της εκπομπής του ΣΚΑΪ με τον κ. Μπογδάνο, βρέθηκε ο Βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

Ο κ. Μπαργιώτας αναφέρθηκε στον τρόπο που λειτουργεί το πολιτικό σύστημα και ιδιαίτερα η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα, «έχουμε διαταράξει την βάση πάνω στην οποία ένα πολίτικο σύστημα βασίζεται και λειτουργεί. Η φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία έχει εδώ και πολλά χρόνια, μπολιαστεί με τις ιδέες της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού. Πάνω σε αυτό, στην Ελλάδα συνεχίζουν να επικρατούν ιδεοληψίες, που είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην πάλαι ποτέ ενωμένη αριστερά και δεν αφορά μόνο το κομμάτι που αποσχίστηκε κα δημιουργήθηκε η ΛΑΕ, αλλά υπάρχει σε όλο το χώρο και τον διατρέχει οριζόντια. Ο κρατικισμός δυστυχώς, συνεχίζει να διατρέχει τον χώρο και έχει ισχυρά ερείσματα».

Στη συνέχεια τόνισε ότι, «σε αυτή την σύντομη προεκλογική περίοδο, δεν έχουμε συζητήσει καθόλου ποιοι είναι οι στόχοι και πάνω σε ποια πολιτική βάση θα σχηματιστεί η επόμενη κυβέρνηση. Δεν έχουν τεθεί οι στόχοι της διακυβέρνησης μετά τις εκλογές και προσποιούμαστε ότι οι εκλογές είναι ένα σημείο όπου τελειώνουμε εκεί, ενώ στην πραγματικότητα είναι η αρχή ενός «Γολγοθά», ο οποίος περιέχει όχι μόνο πολύ σκληρά δημοσιονομικά μετρά, αλλά και μια σκληρή, πολιτική και ιδεολογική συζήτηση, πάνω στις λύσεις που πρέπει να επιλεχθούν, αλλά και στις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές οι λύσεις, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στη φυσιογνωμία του πολιτικού συστήματος, που αλλάζει αργά και εν μέσω προβλημάτων. Είμαστε μια χωρά καθυστερημένης οικονομικής αντίληψης, σε σχέση με την Ευρώπη που μας σπρώχνει βίαια μπροστά, όχι μόνο σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις, σε μεταρρυθμίσεις στον κρατικό τομέα και σε αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αλλά κυρίως μας σπρώχνει προς αλλαγές στην αντίληψη, στην ιδιοσυγκρασία και στην ιδεολογία. Δεν μπορούμε να γίνουμε Ευρώπη με τις κρατούσες αντιλήψεις στην χώρα. Το σύνθημα τότε στο δημοψήφισμα «Μένουμε Ευρώπη», θα έπρεπε να είναι καλύτερα, «Γινόμαστε Ευρώπη»».

Ο κ. Μπαργιώτας επεσήμανε και τον τρόπο που η τεχνολογία ενσωματώνεται στις δομές της χώρας, «είμαστε μια χωρά που αφομοιώνουμε τεχνολογία με καταπληκτική βραδύτητα. Στο κοινοβούλιο ακόμη εκτυπώνουν τα νομοσχέδια λες και είμαστε στο ’70. Ο 40χρονος πρωθυπουργός είχε πει ότι «καταργούμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες γιατί οι άψυχοι σέρβερς δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εφορευτικές επιτροπές» και ο Υπουργός Παιδείας νομίζει ότι χρησιμοποιούμε ακόμα διαφανοσκόπια».

Τέλος αναφέρθηκε στην πολιτική και τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ τους επτά μήνες που ήταν στην κυβέρνηση, «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει το ελαφρυντικό ότι ήταν στην κυβέρνηση μόνο επτά μήνες, αλλά τα πεπραγμένα του λένε αλλά. Έφερε ένα νόμο για την παιδεία που είναι παλαιοντολογικός. Δεν έκανε τίποτα στο σύστημα υγείας εκτός από μια τροπολογία που αντικατέστησε τους διοικητές νοσοκομείων, χωρίς κριτήρια, που ήταν ακόμη και λεκτικά ταυτόσημη με την τροπολογία Κακλαμάνη το 2004 και είχε ακριβώς τον ίδιο στόχο, να φύγουν οι μπλε να έρθουν οι δικοί τους. Όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις, αυτούς τους επτά μήνες στη βουλή ήταν προς αυτή την κατεύθυνση».