«Οι δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε καθιστούν πιο ευάλωτη τη γυναίκα σήμερα, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται στην πορεία της να ανταπεξέλθει στον ύψιστο ρόλο της μάνας.

Η σημερινή μάνα σε πείσμα των καιρών, προσπαθεί να ξεπεράσει συμπληγάδες, για να καταφέρει να προσφέρει στα παιδιά της, καταθέτοντας τον εαυτό της, σε αυτήν την κορυφαία αποστολή. 

Το πνεύμα της αγωνιστικότητας, της προσφοράς και της αγάπης της, περισσότερο από ποτέ, γίνεται οδηγός μας, μέσα σε μια εποχή που δοκιμάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις. 

Η γιορτή της σήμερα, που έχει καθιερωθεί ως εθνική γιορτή της μητέρας σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο και γιορτάζεται πάνω από έναν αιώνα, αποτελεί μεν αφορμή να τιμήσουμε μια ακόμη φορά τη μητρότητα, αλλά παράλληλα θα πρέπει να αναλογιστούμε το χρέος που έχουμε απέναντι σε κάθε μάνα, να σταθούμε δίπλα της, να την προστατεύσουμε και να δείξουμε έμπρακτα την αναγνώριση του έργου της, προσφέροντας σ’ αυτήν την κοινωνική μέριμνα που αξίζει σε έναν άνθρωπο που φέρνει τη ζωή».