Σε Λαμία και Λάρισα βρέθηκε το Σάββατο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης. Νωρίς το πρωί συναντήθηκε στη Λαμία με αγρότες και κτηνοτρόφους του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Αγροτών και Κτηνοτρόφων,  και με τον  Πρόεδρο του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου κ. Δημήτρη Δημογιάννη.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν η Λάρισα όπου ο Χάρης Θεοχάρης μαζί με τον βουλευτή του νομού  Κώστα Μπαργιώτα συναντήθηκαν με τους Γ. Μάχα, Χ. Σιδηρόπουλο, Φ. Τραγάκη, Κ. Σπανούλη, στελέχη Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού Λαρίσης.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κλάδου καθώς και  συγκεκριμένα προβλήματα που έχει εντείνει η συμφωνία της Κυβέρνησης με τους εταίρους.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των δύο νομών έθεσαν σειρά αιτημάτων για τα οποία προτίθενται να ξεκινήσουν  κινητοποιήσεις και τα οποία αφορούν κυρίως  φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα καθώς και το ξεκαθάρισμα των οφειλών του Δημοσίου προς τους αγρότες παραγωγούς. Τέθηκαν επίσης τα προβλήματα του αγροτικού κτηματολογίου και των βοσκοτόπων, όπως και θέματα ευρύτερου τοπικού ενδιαφέροντος των νομών Φθιώτιδας και Λάρισας.

Ο Χάρης Θεοχάρης άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τις θέσεις των αγροτών και ανέπτυξε τις πολιτικές προτάσεις του Ποταμιού για την ενίσχυση των κατ’ επάγγελμα αγροτών και την ενδυνάμωση των οργανώσεων ομάδων παραγωγών, ώστε να δοθούν κίνητρα και υποστήριξη στους Έλληνες αγρότες για να στραφούν προς την καινοτομία, την ποιοτική παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας, την προστασία του περιβάλλοντος και τον ειδικευμένο επαγγελματισμό.

Το βράδυ οι Χάρης Θεοχάρης και Κώστας Μπαργιώτας επισκέφθηκαν τον πρότυπο παραγωγικό συνεταιρισμό γάλακτος "ΘΕΣγάλα".

Επόμενος σταθμός του κ. Θεοχάρη είναι η Βέροια όπου θα συζητήσει με παραγωγούς της περιοχής ενώ στις 6 το απόγευμα θα συναντηθεί με φίλους και εθελοντές του Ποταμιού.