Ο πολιτιστικός σύλλογος Χορίαμβος δίνει την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να διδαχθεί κρητικούς χορούς να παρακολουθήσει μαθήματα με έναν από τους πιο καταξιωμένους χορευτές και χοροδιδασκάλους, τον Γιάννη Μεγαλακάκη. 

Τα μαθήματα στη Λάρισα θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο, κάθε Σάββατο, ως τον Ιούνιο και αφορούν σε αρχάριους (ώρες: 16.30- 18.00) και προχωρημένους (ώρες: 18.00- 19.30) . Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 20.00, με όλους, ανεξαρτήτου επιπέδου και με ελεύθερη παρακολούθηση του πρώτου μαθήματος.

Ο Γιάννης Μεγαλακάκης έχει ιδρύσει μαζί με τον αδερφό του Γιώργο την Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών, στην Αθήνα, και έχει δώσει παραστάσεις υψηλού χορευτικού επιπέδου σε χώρους, όπως, το θέατρο Badminton, το Ίδρυμα Κακογιάννη, το Νέο Μουσείο Μπενάκη και το Θέατρο Αυλαία. Επίσης, έχει χορέψει ο 1997 στην τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Παπαθανασίου και το 2004 στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στο Ολυμπιακό Στάδιο σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Το 2006 ο Όμιλος κυκλοφορεί με τις μουσικές εκδόσεις Σείστρον την έκδοση: «Όταν ακούω Κρήτη» σε μορφή DVD και CD από την παράσταση την οποία παρουσίασε στο Νέο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2005.

Έχει συνεργαστεί σε παραστάσεις και χοροσυναυλίες με τους Ψαραντώνη, Βασίλη Σκουλά, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Γιάννη Ξυλούρη (Ψαρογιάννη), Βασίλη Σταυρακάκη, Μιχάλη Τζουγανάκη, Γιώργο Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), Παλαϊινά Σεφέρια, Δημήτρη Σγουρό, Δημήτρη Βακάκη, Γιώργο Χαλκιαδάκη, Γιώργο Μανωλιούδη και πολλούς άλλους.

Πραγματοποιεί επιτόπιες καταγραφές και έρευνες, στα χωριά της Κρήτης. Διδάσκει σε σεμινάρια κρητικών χορών, πραγματοποιεί εκθέσεις και προβολές με θέμα την Κρήτη, παρουσιάσεις βιβλίων και δισκογραφικών εκδόσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορεί κανείς να απευθυνθεί στην γραμματεία του Χορίαμβου (Γαληνού 5 & Φαρμακίδου, Λάρισα), καθημερινά 12.00- 14.00 & 18.00- 21.30 και στο τηλ. 2411101963.