Μια από τις μαζικότερες απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χθεσινή στη Λάρισα.

Ο κόσμος διαδήλωσε κατά της φτώχειας και της εξαθλίωσης η  οποία αγγίζει ολοένα και περισσότερους,  χωρίς για την ώρα να βλέπει ότι μπορεί κάποια πολιτική δύναμη να του εγγυηθεί ότι η χώρα θα βγει από την βαθιά κρίση στην οποία περιήλθε τα τελευταία χρόνια.

Πολυπληθέστερη από τις τρείς συγκεντρώσεις στην πλατεία ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με τα βασικότερα αιτήματα να καταγράφονται ως εξής:

Τα βάρη της κρίσης να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες και ΕΒΕ. Όχι στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Σύνταξη στα 60 οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες.

Τέρμα στη φοροληστεία! Κάτω οι φόροι, σημερινοί και προηγούμενοι!

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!

Όχι στους μισθούς πείνας. Όχι στην απλήρωτη δουλειά, στην εκ’ περιτροπής εργασία, στις μειώσεις μισθών και στις ατομικές συμβάσεις. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας χωρίς Σ.Σ.Ε και ανασφάλιστος.

Επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009! Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.

Μέτρα προστασίας των ανέργων. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους.

Κατάργηση των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

Η συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή πολλών φορέων έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου και η συγκέντρωση των Παρεμβάσεων – Κινήσεων-Συσπειρώσεων στην πλατεία Λαού.