Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος, στην έδρα του δήμου Κιλελέρ, τη Νίκαια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία μπορεί σήμερα να κάνει μια νέα αρχή. Να δει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το μέλλον, να αφήσει πίσω όλα όσα μας πλήγωσαν.

Προϋπόθεση για τη δυναμική επανεκκίνηση της φιλελεύθερης παράταξης είναι:

α) Η ευρεία συμμετοχή των μελών και των φίλων της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές θα συνιστά την ισχυρότερη απάντηση σε όσους θα επιθυμούσαν, για τα δικά τους συμφέροντα, να δουν το κόμμα μας συρρικνωμένο. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος που αγωνιά για το αύριο της ελληνικής κεντροδεξιάς, ως την μόνη σοβαρή εναλλακτική για τη χώρα, θα προσέλθει στις κάλπες, στην κορυφαία αυτή καμπή της ιστορίας μας.

β) Η διαφύλαξη της ενότητας του κόμματος, διότι μόνον εν τη ενώσει μπορούμε να ανταποκριθούμε στις σοβαρές προκλήσεις που βρίσκονται ενώπιόν μας. Γιατί απέναντι στην ακυβερνησία και στην ανευθυνότητα του λαϊκισμού, πρέπει να υψώσουμε τη δική μας, στιβαρή, αξιόπιστη, ελπιδοφόρα πρόταση εξόδου από την κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση».