«Κύριε Πρόεδρε, όπως έχετε διαπιστώσει ολόκληρη η ΝΔ ακουμπάει πάνω σας, υπό την έννοια ότι όλοι έχουν εκφραστεί με τα θετικότερα λόγια για την παρουσία σας στην κορυφαία κομματική θέση. Τώρα όμως δεν είναι ώρα για φιλοφρονήσεις, ούτε πολύ περισσότερο, για εσωκομματικές διενέξεις. Οφείλετε, εσείς και οι συνεργάτες σας, καθώς και όποιος άλλος νομίζετε πως μπορεί να βοηθήσει, να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας, για να σταματήσει ο χρόνος την Παρασκευή το πρωί στις 08:30, μέχρι την ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις στους Ευρωπαίους εταίρους μας, διασφαλίζοντας έτσι την παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και τη ζώνη του ευρώ. Κάθε άλλη εξέλιξη θα μας βαραίνει όλους, στο βαθμό που μας αναλογεί». Με τα λόγια αυτά, τοποθετούμενος στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, παρουσία του νέου προέδρου της κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Κέλλας χτύπησε «καμπανάκι κινδύνου» για τις επερχόμενες εξελίξεις, ζητώντας ευθεία παρέμβαση της φιλελεύθερης παράταξης. «Είμαστε η παράταξη του Κων/νου Καραμανλή, που έβαλε την χώρα στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να διακινδυνεύσει το μεγαλύτερο εθνικό μας επίτευγμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός.

Ο κ. Κέλλας στη συνέχεια της ομιλίας του υποστήριξε πως η ΝΔ θα έπρεπε να εξετάσει πιο σοβαρά την επιλογή της αποχής, σε ένα δημοψήφισμα, το οποίο στηρίχθηκε σε ένα «παραπλανητικό» ερώτημα, όπου ο καθένας απαντούσε σε ό,τι ήθελε, ενώ ζήτησε καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τις επιπτώσεις από μια τυχόν έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Μιλώντας για τις εσωκομματικές διαδικασίες, δήλωσε πως ο νέος Πρόεδρος θα πρέπει να έχει λυμένα τα χέρια του ώστε να μπορέσει να σχεδιάσει το επόμενο διάστημα όπως εκείνος νομίζει καλύτερα. «Είμαι σίγουρος κ. Πρόεδρε πως όλοι οι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη που έχουν αναλάβει, με απόφαση του πρώην Προέδρου, θέσεις ευθύνης, θεωρούνται αυτοδίκαια από αυτή τη στιγμή, ως μη έχοντες κανένα αξίωμα, δίνοντάς σας έτσι την ευκαιρία να δρομολογήσετε τις εξελίξεις, όπως εσείς νομίζετε», είπε ο κ. Κέλλας.

«Αν οφείλουμε να κάνουμε κάτι κυρίες και κύριοι συνάδερφοι, και το λέω όσο πιο ταπεινά μπορώ, ετούτες τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές, αυτό είναι να παραμερίσουμε τις όποιες, θεμιτές, προσωπικές επιδιώξεις και να βάλουμε όλοι μαζί πλάτη, τόσο στη χώρα, όσο και στην παράταξη. Οι στιγμές είναι τόσο κρίσιμες, που η ιστορία δεν θα μας συγχωρήσει, κάτι διαφορετικό. Θα βρίσκομαι στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, βοηθώντας τον όπου μπορώ, με στόχο μια πραγματικά μεγάλη παράταξη, εγγυήτρια του μέλλοντος της πατρίδας μας», κατέληξε ο κ. Κέλλας στην ομιλία του.