«Η Κυβέρνηση, προκειμένου να ικανοποιήσει τον κομματικό της εγωισμό και υπερασπιζόμενη τα ψέματα της, δεν διστάζει να πειράξει μέχρι και τους λογαριασμούς του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών, ενός λογαριασμού “κουμπαρά” που προορίζεται για την χρηματοδότηση των συντάξεων για το 2019 και μετά. Ξέρω καλά ότι οι λέξεις “σχεδιασμός” και “νοικοκύρεμα” είναι λέξεις άγνωστες για την Κυβέρνηση, όμως αυτό που κάνουν αυτήν την στιγμή διεκδικεί βραβείο ανευθυνότητας».

Με αυτά τα λόγια, σχολίασε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, την απόφαση της Κυβέρνησης, να παρατείνει με τροπολογία, την κάλυψη των ελλειμμάτων των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, από τον λογαριασμό εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων και τον λογαριασμό ειδικής εισφοράς συνταξιούχων επικουρικής ασφάλισης.

Ο κ. Κέλλας χαρακτήρισε την συγκεκριμένη ενέργεια, ως το «αποκορύφωμα του αδιεξόδου που οδηγούν την χώρα οι καταστροφικοί χειρισμοί της Κυβέρνησης», κατηγορώντας τους για καιροσκοπισμό και ανευθυνότητα. 

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που οφείλουμε να τα βάζουμε πάνω από κόμματα, συμφέροντα, ακόμα και ιδεολογίες. Το μέλλον των επόμενων γενιών είναι πάνω από όλους και απ’ όλα. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον, ότι το ασφαλιστικό, χωρίς ριζικές αλλαγές και βαθιές τομές, δεν πρόκειται να επιβιώσει. Η ΝΔ προσπάθησε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο να το νοικοκυρέψει και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε. Ένα νοικοκύρεμα που στηρίχτηκε σε δύσκολες αποφάσεις, σε δυσάρεστα μέτρα και με μεγάλο πολιτικό κόστος. Όμως έπρεπε να επιλέξουμε ανάμεσα στο πρόσκαιρο χάιδεμα αφτιών ή στη μακροπρόθεσμη επιβίωση του ασφαλιστικού. Και προχωρώντας και ένα βήμα παραπέρα, δημιουργήσαμε και το συγκεκριμένο μαξιλαράκι ασφαλείας για την αποφυγή κάθε κινδύνου. Δυστυχώς μετά από τόσες θυσίες και τόσο δύσκολες αποφάσεις, υπάρχουν ακόμη κάποιοι που για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η κομματική τους επιβίωση και προκειμένου να το πετύχουν, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, αδιαφορώντας για το πόσο επιζήμιο μπορεί να είναι όλο αυτό. Πρέπει να καταλάβουν όσο είναι καιρός, ότι έχουν βάλει την χώρα σε κινούμενη άμμο και την βυθίζουν όλο και πιο βαθιά. Αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε εμφανώς ανήσυχος και έντονα προβληματισμένος ο Λαρισαίος πολιτικός.