Σε νέες... περιπέτειες μπαίνει η κυβέρνηση με πρωταγωνιστή ξανά τον Γιώργο Κατρούγκαλο, αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μετά το σάλο από το δημοσίευμα του «Βήματος» για τα συμφωνητικά με προμήθεια, ένα έγγραφο από τον Δήμο της Λάρισας έρχεται να ανάψει ξανά φωτιές.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το larissanet.gr, ο Δήμος Λάρισας έδωσε στο γραφείο του υπουργού ( «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΜΥΒΟΥΛΟΙ») την εντολή να ασκήσει προσφυγή ενάντια στην απόφαση της τότε ΓΓ Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου 2014.

Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς Αιτήσεις Ακύρωσης της διαδικασίας ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος & Συνεργάτες».

Η ημερομηνία της ανάθεσης είναι 12 Φεβρουαρίου 2015, όταν ο κ. Κατρούγκαλος είχε ήδη ορκιστεί στην κυβέρνηση. 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και ένας δημοτικός σύμβουλος ψήφισαν κατά της απόφασης θέτοντας ζήτημα ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού. Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε στο εν λόγω γραφείο.

Ο ίδιος, πάντως, ήδη από χθες έχει δηλώσει ότι σταμάτησε να ασκεί τη δικηγορία από την περασμένη άνοιξη όταν και εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Ο κ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του στο MEGA, σήμερα επισήμανε πως ο ίδιος κατάργησε την εταιρεία που διατηρούσε , όμως λόγω των τυπικών διαδικασιών φαίνεται πως η εταιρεία έκλεισε στις 17 Φεβρουαρίου, δηλαδή λίγες μέρες μετά την ανάθεση της υπόθεσης από τον Δήμο Λάρισαίων.

"Με εμφανίζουν να χειρίζομαι υπόθεση του δήμου Λάρισας, ενώ είμαι υπουργός. Όπως προκύπτει όμως από απλή ανάγνωση της από 12/02/2015 υπ” αριθμ. 47 απόφασης της δημαρχιακής επιτροπής δικηγορική εμπλοκή είχα μόνο το έτος 2014 και όχι μετά την ανάδειξή μου σε υπουργό. Ειδικότερα τον Οκτώβριο του 2014 είχε ανατεθεί στη δικηγορική μου εταιρεία και σε μια άλλη δικηγόρο την Α.Λ. με την υπ” αριθμ. 682/2014 απόφαση της οικονομικής επιτροπής η άσκηση προσφυγής κατά της διαδικασίας ελέγχουν των συμβάσεων αορίστου χρόνου, που είχε αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης. Τότε προφανώς δεν ήμουν υπουργός και δεν υπήρχε σχετικό κώλυμμα».