Για περισσότερους από  δέκα   λόγους  η Δημοτική Παράταξη «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ», με επικεφαλής τον Έκτορα Νασιώκα, θα καταψηφίσει τον νέο  προϋπολογισμό του Δήμου.  Αυτό αποφάσισε ομόφωνα η Διοικούσα Επιτροπή της Παράταξης στη χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση της. Σύμφωνα με την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής «ο προϋπολογισμός του 2016  συντάχθηκε και θα υλοποιηθεί σε μια περίοδο δύσκολης οικονομικής κατάστασης για τη Χώρα και τους πολίτες με φανερές τις συνθήκες πολιτικής αστάθειας και πόλωσης. Η κυβέρνηση αφού μαξιμαλιστικά πρώτα οδήγησε τη χώρα στα capitol controls και   κοντά στον απόλυτο  γκρεμό , στη συνέχεια ανέκρουσε πρύμνα υπογράφοντας το πιο δύσκολο μνημόνιο για τους ήδη ανήμπορους πολίτες, ως  απόρροια κυρίως  της άφρονης  πολιτικής της  . Όπως είναι φυσικό αυτή η κατάσταση θα επιδεινώσει έτι περαιτέρω τα ήδη δύσκολα οικονομικά του Δήμου μας. 

Στα πλαίσια αυτά ο προϋπολογισμός του 2016, ένας πλασματικός  προϋπολογισμός που   πρόκειται να αναθεωρηθεί πολλές φορές στην διάρκεια του έτους , όπως έγινε άλλωστε και στον προϋπολογισμό του2015 ,  αποτελεί τον καθρέπτη της πολιτικής της πλειοψηφίας στο Δήμο.

 Η  «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» καταψηφίζει τον προϋπολογισμό και μαζί με αυτό καταψηφίζει την πολιτική της Δημοτικής Αρχής όπως αυτή καταγράφηκε στο διάστημα από τον Σεπτέμβρη του 2014  μέχρι και ,σήμερα  γιατί :

   Δεν  άλλαξε τίποτα  στο Δήμο, δεν καταγράφηκε καμία δυναμική , ούτε εμφανίστηκε κανένα όραμα που θα μας οδηγούσε  στο μέλλον σε έναν σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δήμο . Ακολουθήθηκε η πεπατημένη  από μια Δημοτική Αρχή μάλιστα  που ήλθε στα πράγματα  επαγγελλόμενη τη μεγάλη αλλαγή και  την κάθαρση. 

Παρατηρείται εικόνα εγκατάλειψης  αντί για τη συντήρηση  και τη  λειτουργία των μεγάλων  και των μικρών  έργων που παρέλαβε , όπως π. χ.  το πάρκο στο ΧΑΤΖΗΧΑΛΑΡ

Για την κατάσταση που επικρατεί  στους  δρόμους και στις πλατείες  όσο απομακρυνόμαστε από το κέντρο της πόλης προς τις συνοικίες, με τις λακκούβες , τις παγίδες , τα τραπεζοκαθίσματα και τα παρανόμως  παρκαρισμένα αυτοκίνητα. 

Για την κατάσταση στην πόλη σε σχέση με το επίπεδο  καθαριότητας και την κατάσταση των κάδων αποκομιδής των σκουπιδιών . 

Για τα μεγάλο  κόστος της πολιτικής διακυβέρνησης του Δήμου( αντιδήμαρχοι πρόεδροι οργανισμών και Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικοί γραμματείς και Σύμβουλοι  επιχειρήσεων). Υπάρχει πληθώρα πολιτικών θέσεων που αμείβονται. Η συνολική επιβάρυνση των οικονομικών του Δήμου, σε μια περίοδο ισχνών Αγελάδων, από αυτή την αιτία για το 2015 ήταν τουλάχιστον ανάλογη της επιβάρυνσης του 2014 . 

Για το πολυέξοδο του  φακέλου  διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2021.

Για την ουσιαστική έλλειψη κάθε παρέμβασης στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα , της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος των παραγωγών, τη δυσκολία συντήρησης των αγροτικών δρόμων και από τη θέση της Δημοτικής Αρχής για την προώθηση των έργων του Αχελώου μέχρι την φορολόγηση των αγροτών. 

Για την ταύτιση της πλειοψηφίας με ιδεοληπτικά σύνδρομα  του τύπου  «Δεν πληρώνω »ή « της κρατικοποίηση των διοδίων και των εθνικών δρόμων», όπως όλα αυτά καταγράφηκαν σε ψηφίσματα στο Δημοτικό Συμβούλιο την ίδια περίοδο. 

Για την έλλειψη  επιχειρησιακής ετοιμότητας του Δήμου και προετοιμασίας  για  την επόμενη προγραμματική περίοδο  και  για τη μη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των πάνω από εκατό  μηχανικών του Δήμου που κατά την άποψη μας   υποαπασχολούνται . Ακόμη για την έλλειψη κάθε παρέμβασης για βελτίωση  του επίπεδου των  υπηρεσιών του Δήμου, παρότι ο ίδιος ο Δήμαρχος αναγνώρισε πριν από ένα χρόνο ότι υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Για τα σίδερα που παραμένουν  στον Λόφο του Φρουρίου.  Για την μη αναβάθμιση της λειτουργίας των δομών κοινωνικής παρέμβασης. Για τον τρόπο που συγκροτήθηκε  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ και για πτυχές  πολιτικής της Επιχείρησης, όπως αυτή υλοποιείται από το Δ. Σ. και για πολλά άλλα..»