Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, με ανακοίνωση του "καταγγέλλει την Διοίκηση του ΟΑΕΔ, για την απαράδεκτη απόφαση του, να μην καταβληθεί το ταμείο αφερεγγυότητας που δικαιούνται και έπρεπε να καταβληθεί αυτές τις ημέρες στους πρώην εργαζόμενους της αλυσίδας ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ. Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε να μην κάνει δεκτές τις αιτήσεις  με βάση τα αναγγελθείσα ποσά από τους εξουσιοδοτημένους δικηγόρους των εργαζομένων, όπως ορίζει άλλωστε και ο νόμος. 

Σε ανάλογες περιπτώσεις, στους πρώην εργαζόμενους των ΑΛΕΞ ΠΑΚ, ΚΟΥ-ΚΟΥ, ΜΠΟΝΤΙΛΑΪΝ, ΣΠΡΙΝΤΕΡ, το ταμείο αφερεγγυότητας δόθηκε με βάση τα αναγγελθείσα ποσά, ενώ τώρα οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται διαφορετικά για άλλη μια φορά. Διαφορετική αντιμετώπιση είχαν και στην περίπτωση του έκτακτου βοηθήματος των 1000 ευρώ που διεκδικούν εδώ και 2 χρόνια, ενώ σε άλλες περιπτώσεις απλήρωτων εργαζομένων έχει δοθεί, βλέπε Κωνσταντακάτο. 

Οι δεκάδες οικογένειες των πρώην εργαζομένων περίμεναν να πάρουν κάποια χρήματα τώρα μπροστά στις γιορτές για να μπορούν να καλύψουν ένα μέρος των αναγκών τους και τώρα με απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, αυτό θα καθυστερήσει τουλάχιστον 3 μήνες. Θα αναζητήσουμε τις ευθύνες από οποιονδήποτε αρμόδιο, αλλά και τις πολιτικές ευθύνες που προκύπτουν με βάση αυτό το γεγονός, να εφαρμόζουν το νόμο επιλεκτικά και όποτε τους βολεύει. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι κι οι απλήρωτοι να αντιμετωπίζονται όχι ενιαία, αλλά με 2 μέτρα και 2 σταθμά. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους απολυμένους της αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ Λάρισα σε Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η συμμετοχή όλων είναι αναγκαία και απαραίτητη".