Το στοίχημα των σημερινών εκλογών θέλουν να κερδίσουν τα στελέχη της ΝΔ, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.  Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 7.00 το απόγευμα, ενώ όλοι οι υποψήφιοι καλούν τους φίλους του κόμματος να προσέλθουν για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της ΝΔ.

Η εκλογή νέου προέδρου από τον πρώτο γύρο απαιτεί ποσοστά άνω του 50% και δεν φαίνεται εφικτή, ενώ η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται μετά της 9.00 το βράδυ.

Χθες, πάντως, οι υποψήφιοι πραγματοποίησαν τις τελευταίες τους ομιλίες πριν τις εκλογές, ενώ αίσθηση προκάλεσε η πρωινή βόλτα του Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την οικογένειά του και μάλιστα λίγο μετά την παραδοχή των συνεργατών του ότι όντως υπήρξε επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε και ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Συνοδευόμενος από συνεργάτες του περπάτησε στην Τσιμισκή, στην αγορά Καπάνι και την πλατεία Αριστοτέλους, όπου τον σταμάτησε ο καστανάς, ο οποίος βρέθηκε στην επικαιρότητα, μετά τη σύλληψη του επειδή δεν είχε άδεια μικροπωλητή. Ο καστανάς παραπονέθηκε για τη συμπεριφορά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και για τον Απόστολο Τζιτζικώστα είπε ότι «είναι καλό παιδί» και του ευχήθηκε να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ. Στη διάρκεια της περιοδείας ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε με εμπόρους, καταστηματάρχες και πολίτες, που εκείνη την ώρα έκαναν ψώνια ή βόλτα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εγγυήθηκε ότι σε ένα μήνα μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη πολιτική δύναμη. «Εγώ θέλω να εγγυηθώ το εξής, ότι μόλις εκλεγώ, σε ένα μήνα τουλάχιστον, δημοσκοπικά η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη και με διαφορά. Και θα το δείτε», τόνισε και διατύπωσε εκ νέου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΣΚΑΪ», τη θέση, που έχει εκφράσει από το 2009, ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος πρέπει να είναι Κοινοβουλευτικός και να έχει τουλάχιστον πενταετή θητεία ως μέλος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε πρωθυπουργό» είναι το θέμα βίντεο ενός λεπτού που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτό αναδεικνύει την κρισιμότητα της εκλογής νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και θέτει ως βασική παράμετρο την ικανότητα εκπροσώπησης της Ελλάδας στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανεπάρκεια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του τόνισε ότι στην περίπτωση β’ γύρου εκλογών «δεσμεύομαι δε θα μείνω σιωπηλός. Στη ζωή μου σιωπηλός δεν έχω μείνει ποτέ. Καθένας θα ψηφίσει ό,τι θέλει, δεν θα του το πω εγώ, ούτως ή άλλως. Εγώ, ως Γεωργιάδης, θα δώσω γραμμή».

Στο νομό Λάρισας

Σε τρία εκλογικά κέντρα, δύο στην πόλη και ένα στην Κοιλάδα, ψηφίζουν από το πρωί στη Λάρισα οι εκλογείς που συμμετέχουν στην ανάδειξη νέου αρχηγού για τη Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά σε όλο το νομό οι ψηφοφορίες γίνονται στις εξής τοποθεσίες:

- Στον Δήμο Λαρισαίων κάλπες υπάρχουν στο Ξενοδοχείο «Διβάνη» Παλλάς, καθώς και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης και το Γυμνάσιο Κοιλάδας για τους ψηφοφόρους των δύο αυτών δημοτικών διαμερισμάτων.

- Στον Δήμο Αγιάς στα ΚΕΠ της Αγιάς, της Βελίκας και του Ομολίου.

- Στην Ελασσόνα στο κτίριο ΚΕΔΕ της Ελασσόνας, στο Πνευματικό Κέντρο της Κρανιάς, στα πρώην Δημαρχεία του Λιβαδίου, της Καλλιθέας , Βλαχογιαννίου, Σαρανταπόρου και στο πρώην κοινοτικό κατάστημα της Βερδικούσας.

- Στον Δήμο Κιλελέρ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας και το πρώην Δημαρχείο του Πλατυκάμπου.

- Στον Δήμο Τεμπών στο πρώην δημαρχείο του Πυργετού  και στις αίθουσες των δημοτικών συμβουλίων Συκουρίου και Μακρυχωρίου.

- Στον στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Αμπελώνα.

-Στα Φάρσαλα στο ΚΑΠΗ των Φαρσάλων.