«Συνεπής» και φέτος στο ραντεβού του με την «Ώρα της Γης» ο πλανήτης «λαμβάνει μέρος» στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Το περασμένο Σάββατο, οι κάτοικοι έσβησαν τα φώτα, για μία ώρα, από τις 8.30 μμ έως τις 9.30 μμ, προκειμένου να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πολλοί ήταν και οι δήμοι στην Ελλάδα που κάλεσαν τους δημότες τους να λάβουν μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία, ενώ για ακόμη μια χρονιά έσβησαν τα φώτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Παραφωνία στο κλίμα της ημέρας όλοι οι δήμοι του νομού Λάρισας που φέτος αγνόησαν το παγκόσμιο κάλεσμα και δεν συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση. Κι αν από τους μικρότερους δήμους δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, από τον δήμο Λαρισαίων αναμένονταν μεγαλύτερη ευαισθησία, όταν μάλιστα στις τάξεις της Δημοτικής Αρχής συγκαταλέγονται και στελέχη των «Οικολόγων».

Μ΄ αυτά και μ’ αυτά θυμηθήκαμε τις αλήστου μνήμης εκδηλώσεις του απελθόντα δημάρχου που γιόρταζε την «ώρα της γης» σε διαφορετική μέρα, απ’ ότι ολόκληρος ο πλανήτης. Ποιος ξεχνά εκείνες τις υπέροχες δάδες…