Κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία για τις πολιτικές εξελίξεις, απευθύνει η ΕΛΜΕ Λάρισας.

Σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Για μια ακόμα φορά, ο εργαζόμενος κόσμος στη χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπος με τα σχέδια της ΕΕ, του ΔΝΤ και συνολικά του κεφαλαίου που επιδιώκουν να συνεχιστεί η βάρβαρη επιδρομή στα εργατικά δικαιώματα. Με εξαιρετικά προκλητικό τρόπο χλευάζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των εκατομμυρίων ανέργων, αποκαλύπτοντας το απεχθές πρόσωπο της λυκοσυμμαχίας τους, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι οι οικονομικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι της κυρίαρχης τάξης, των τοκογλύφων, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών που κάνουν τα πάντα για να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους σε βάρος των εργαζόμενων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Υπάρχει και άλλος δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν: 

Ξήλωμα των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του κινήματος για Δουλειά-Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Δε θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα.

Διαγραφή του χρέους σε σύγκρουση με την ΟΝΕ και την Ε.Ε. Να επιστραφούν και να δοθούν τα δις -που χαρίστηκαν στις τράπεζες- για την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών.

Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας για το μισθό, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία κ.λπ.

Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, ο Λαός στους δρόμους! 

Όλοι και όλες στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και τις πλατείες όλης της χώρας.

Καλούμε και την Ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει πίσω στους εκβιασμούς, να μην δεχτεί ούτε ένα μέτρο λιτότητας στο όνομα ενός ληστρικού, άδικου χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός".