Η νομαρχιακή επιτροπή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, καλέι όλους τους φίλους του κόμματος να παραβρεθούν στην προεκλογική ομιλία του προέδρου του κόμματος το απόγευμα της Πέμπτης, στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με την σημερινή μας παρέμβαση καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, με ομιλητή τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, την Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας.

Η προεκλογική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έρχεται να δώσει πειστικές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα ΤΩΡΑ που είμαστε ένα βήμα πριν από την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας. ΤΩΡΑ που είμαστε ένα βήμα πριν από την αλλαγή σελίδας, από τη μετάβαση στο νέο καθεστώς της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, ΤΩΡΑ  που οι συνθήκες επιτρέπουν επιτέλους να στρέψουμε την προσοχή μας στην ανάπτυξη, στην αποκατάσταση των αδικιών, στην επανάκτηση της θέσης που αξίζει στη χώρα μέσα στην Ευρώπη.

Γιατί το μεγάλο ζητούμενο είναι εάν η Ελλάδα μπορεί ΤΩΡΑ να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Εάν οι Έλληνες πολίτες αποφασίσουν σωστά, τότε η Ελλάδα μπορεί. 

Το πραγματικό ερώτημα είναι αν την επομένη των εκλογών μπορεί να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή όλων των υπεύθυνων δυνάμεων που μπορούν να υποστηρίξουν μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Ν’ αναλάβουμε όλοι το βάρος, να κάνουμε όλοι μια μεγάλη πανεθνική προσπάθεια να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση και να βγάλουμε την πατρίδα ξανά στο ξέφωτο. 

Γι’ αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να  τεκμηριώνουμε και να υποστηρίζουμε την θέση  να είμαστε η 3η εντολή, ο εγγυητής, ο ρυθμιστής, αυτός που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα προς μια κατεύθυνση η οποία είναι ασφαλής. Για την ιστορία αξίζει η υπόμνηση ότι   το 2010 μοιραστήκαμε με τελείως άνισο τρόπο τα βάρη, την ευθύνη, το κόστος. Άλλοι κρύφτηκαν πίσω από εμάς και έμειναν στην ευκολία της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, των εύκολων υποσχέσεων, της συνωμοσιολογίας.

Δυστυχώς επικράτησε η αντίληψη ότι μπορούσε να βρεθεί μια πιο εύκολη λύση, ότι θα μπορούσαμε χωρίς κόστος να ξεπεράσουμε την κρίση και ότι κάποιοι Ευρωπαίοι, κάποιοι ξένοι, με όργανα κάποιους Έλληνες πολιτικούς, επέβαλλαν ένα δύσκολο πρόγραμμα με θυσίες, ενώ αυτό θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Είναι αλήθεια όμως ότι το θεμελιώδες ψέμα  παρέσυρε πολλούς πολίτες. Ποιος όμως θα διάλεγε το δύσκολο εάν υπήρχε το εύκολο; Αυτό λοιπόν το ψέμα δε μπορεί να προχωρήσει πουθενά. Διότι τώρα, εάν στις 26 Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός σχηματίσει μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει γραμμή, δεν έχει σταθερότητα, δεν παρέχει ασφάλεια, κινδυνεύουμε ως έθνος να χάσουμε το αποτέλεσμα όλων των θυσιών και να ξεκινήσουμε όχι από το μηδέν, υπό το μηδέν. Και αυτό θα ήταν τραγικό. 

Η χώρα τώρα προβληματίζεται. Δεν πιστεύουμε στη λογική του εκφοβισμού, στη λογική του φόβου ή του εκβιασμού. Πιστεύουμε στη λογική της αλήθειας. Πιστεύουμε στη λογική της ευθύνης. 

Το αύριο όμως εξαρτάται από τον ελληνικό λαό. Εμείς γνωρίζουμε και διαβεβαιώνουμε  ότι στις 25 Ιανουαρίου, επειδή είμαστε ακόμη κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ παίζει ρόλο στην κυβέρνηση, όλα θα είναι στη θέση τους. Οι Τράπεζες, οι καταθέσεις, η Ελλάδα μέσα στο ευρώ, οι θυσίες των Ελλήνων θα έχουν πιάσει τόπο. Το τι θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου θα το κρίνει ο ελληνικός λαός στην κάλπη. Και γι’ αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία… 

Λένε και το πιστεύουμε αυτό βαθιά, ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αλλά μπορεί πολύ εύκολα να επιλεγεί δημοκρατικά το αδιέξοδο. Να επιλεγεί δημοκρατικά το λάθος. Μήπως όλα τα λάθη της μεταπολίτευσης που οδήγησαν στην κρίση και στην ταπείνωση δεν ψηφίστηκαν δημοκρατικά με μεγάλες πλειοψηφίες; 

Ο πολίτης δικαιούται να πει ότι «μέχρι το 2009 δεν ήξερα, πίστευα ανακρίβειες που μου έλεγαν». Αλλά μετά το 2010 όλα είναι γνωστά. Όλοι ξέρουν. Δεν υπάρχει κανείς που να λέει «δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα». Άρα λοιπόν, θα υπάρξει μια συνειδητή και υπεύθυνη επιλογή. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει ακόμη απόφαση του ελληνικού λαού. Δεν έχει κριθεί το αποτέλεσμα. Ούτε για τη πρώτη ούτε για τη δεύτερη, ούτε κυρίως για την τρίτη θέση που είναι πιο κρίσιμη γιατί είναι ο εγγυητής, ο ρυθμιστής.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πορεύεται τον δρόμο της αλήθειας και της ευθύνης".