Tραγικό θάνατο βρήκε την Πέμπτη το απόγευμα ο 47χρονος Βασίλης Γαρυφάλλου, επιχειρηματίας, σύζυγος της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου Ιωάννας Καντά, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε με αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα – Βόλος

Το τραγικό δυστύχημα έγινε σε αφύλακτη διάβαση, στο ύψος του Πλατυκάμπου, έξω από τη Λάρισα. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να σφηνωθεί κυριολεκτικά κάτω από το τρένο, που ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα μετά. Η είδηση προκάλεσε παγωμάρα στο Βόλο και ειδικότερα στους κύκλους της Δικαιοσύνης και το δικηγορικό κόσμο.

Ο άτυχος επιχειρηματίας, πατέρας δύο παιδιών, τα στοιχεία του οποίου έγιναν γνωστά αργά την Πέμπτη το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες ταξίδευε από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη όπου διατηρεί την επιχείρηση ΠΡΙΣΜΑ Α.Ε. που ιδρύθηκε το 1997 με έδρα την Καβάλα απ’ όπου κατάγεται και διατηρεί τις παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και παράρτημα στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στο χώρο των υαλοπινάκων (τζαμιών) από το 1980.

Οι επιβάτες της απογευματινής αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το απογευματινό δρομολόγιο από Λάρισα προς Βόλο, «τα είδαν όλα» όταν το τρένο που επέβαιναν συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε αφύλαχτη διάβαση στην οδό Βόλου λίγο έξω από τη Λάρισα. Η σύγκρουση σημειώθηκε πίσω από το νέο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και ήταν σφοδρή σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και επιβάτες της αμαξοστοιχίας που ταξίδευαν προς Βόλο και επικοινώνησαν με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας έσπευσαν αμέσως στο χώρο του ατυχήματος, ωστόσο ήταν ήδη αργά για τον άτυχο οδηγό του Ι.Χ. καθώς είχε χάσει τη ζωή του ακαριαία.

Συγκλονισμένοι οι Β.Θ. και Γ.Ζ., επιβάτες της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο από Λάρισα προς Βόλο, όπως τόνιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, το τρένο αμέσως μετά τη σύγκρουση ακινητοποιήθηκε πάνω στις ράγες, ενώ ευτυχώς κανείς από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας δεν τραυματίστηκε.

Οι ίδιοι, όπως και όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες, παρακολουθούσαν από τα παράθυρα των βαγονιών τις απεγνωσμένες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας μαζί με τους άνδρες του ΕΚΑΒ να κόψουν τις λαμαρίνες για να απεγκλωβίσουν τον άτυχο οδηγό από το αυτοκίνητο το οποίο είχε κυριολεκτικά «σφηνωθεί» κάτω από την αμαξοστοιχία.

Στο σημείο μετέβησαν επίσης εμπειρογνώμονες του ΟΣΕ με σκοπό να βρουν τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό το δυστύχημα, που φέρνει για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια το τεράστιο θέμα με τις αφύλακτες διαβάσεις στη Λάρισα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αμαξοστοιχία είχε ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από το σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας με προορισμό το Βόλο. Ωστόσο εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος το δρομολόγιο διακόπηκε. Οι επιβάτες για Βόλο επέστρεψαν στη Λάρισα όπου επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του ΟΣΕ με το οποίο επέστρεψαν τελικά στο Βόλο στις 10 περίπου το βράδυ.

Εφ. Ταχυδρόμος (Βάσω Κυριαζή)