Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο σε περίπτωση που δεν υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές, αφήνει σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνητικός βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης.

Ο Λαρισαίος βουλευτής σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κατρούγκαλο ζήτησε  την οριστική τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εμπόρων και επαγγελματιών προς τον ΟΑΕΕ, αίτημα  που του μετέφερε σε συνάντησή τους νωρίτερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Ο Λαρισαίος βουλευτής δήλωσε πως «η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι επείγουσα και αναγκαία αλλά οφείλουμε να βλέπουμε πίσω απ΄ τους αριθμούς και τους ανθρώπους. Οι έμποροι και οι επαγγελματίες που επλήγησαν απ΄ την κρίση τα έτη 2009-2015, είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας. Πρέπει οπωσδήποτε να σταθούμε δίπλα τους και να παγώσουν οι μέχρι τώρα οφειλές τους και να μεταφερθούν στην αναλογική σύνταξη, δηλαδή να υπολογίζονται και να αφαιρεθούν απ΄ την καταβλητέα σύναξη. Δεν μπορεί να ψηφιστεί ένα πολύ δύσκολο νομοσχέδιο χωρίς μέτρα και αποφάσεις ελάφρυνσης των εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών.»

Ο Κόκκαλης προέβαλε αίτημα και για τους αγρότες ζητώντας απ΄ τους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ Β. Αποστόλου και αναπληρωτή Οικονομικών κ.κ  Αλεξιάδη Τρύφων, ακατάσχετο και αφορολόγητο των επιδοτήσεων μέχρι του ποσού των 12.000 ευρώ.