Η Παγκόσμια ημέρα για το νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, ενώ η φετινή παγκόσμια ημέρα νερού 22 Μαρτίου 2015 επικεντρώνεται στη σχέση του νερού με την βιώσιμη ανάπτυξη.

Η διάσταση της βιωσιμότητας του πλέον πολύτιμου φυσικού πόρου, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Οικολογική Θεσσαλία και θα προσπαθήσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε να αναδείξουμε τις πλέον χρήσιμες και τεκμηριωμένες προτάσεις για την διαφύλαξή του. Παράλληλα θα είμαστε απέναντι μαζί με τους πολίτες της Θεσσαλίας στις τεράστιες πιέσεις για την υποβάθμιση ή την ιδιωτικοποίηση αυτού του πολύτιμου αγαθού και στους τέσσερις Θεσσαλικούς Νομούς, καθώς αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κρισιμότητά του σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής μας ζωής.

Η Θεσσαλία είναι μια κατεξοχήν αγροτική περιφέρεια και η γεωργία παίζει για μας νευραλγικό ρόλο. Η παραγωγή των τροφίμων αλλά και των άλλων Θεσσαλικών γεωργικών προϊόντων απαιτείται να γίνει με ορθολογική χρήση του νερού, χωρίς κατασπατάληση οικονομικών πόρων, ή προχειρότητες των σχετικών έργων, που τόσο συχνά συναντάμε.

Ως περιφερειακή κίνηση «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση» θέλουμε να βάλουμε τέλος στις αδιέξοδες πολιτικές που για δεκαετίες δεν μας έχουν δώσει λύσεις. Πιστεύουμε πως έφτασε η στιγμή για έναν ειλικρινή διάλογο μεταξύ των φορέων και των πολιτών της Θεσσαλίας γύρω από πολιτικές για την αειφορική χρήση του νερού, την σύνδεση των αναγκών για νερό με τους διαθέσιμους πόρους, τη βέλτιστη διαχείριση του πόσιμου και αρδευτικού νερού για την διασφάλιση της ποιότητας και της ποσότητας για τις επόμενες γενιές.