Την πολυσυζητημένη ταινία του Αμπντελατίφ Κεσίς "Η ζωή της Αντέλ" προβάλλει από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο «Σινέ Μύλος».

"Η ζωή της Αντέλ" είναι μια γαλλική ρομαντική, δραματική ταινία του 2013, γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον γνωστό Γαλλοτυνήσιο ηθοποιό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο Αμπντελατίφ Κεσίς, με πρωταγωνίστριες τις Λεά Σεντού και Αντέλ Εξαρχόπουλος, που περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της Αντέλ (την υποδύεται η Αντέλ Εξαρχόπουλος), μιας Γαλλίδας εφήβου που ανακαλύπτει την επιθυμία και την ελευθερία όταν μπαίνει στη ζωή της μια ομοφιλόφυλη ζωγράφος με μπλε μαλλιά (την υποδύεται η Λέα Σεντού).

Η ζωή της Αντέλ βασίζεται σε ένα Γαλλικό κόμικ (graphic novel) με τον τίτλο "Το Μπλε είναι το ποιο ζεστό χρώμα" της Ζιλί Μαρό, το οποίο κυκλοφορεί μεταφρασμένο στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο 2013.

Ο σκηνοθέτης του «Κους Κους με φρέσκο ψάρι», με τη βοήθεια των δύο συγκλονιστικών πρωταγωνιστικών ερμηνειών, περιγράφει με σοκαριστικό ρεαλισμό όχι μόνο τις απρόοπτες διαδρομές της επιθυμίας και τους «άναρχους» νόμους της ανθρώπινης έλξης, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι ταξικές διακρίσεις γεννούν εξουσιαστικές δομές, τραβώντας διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα γούστα, τις συμπεριφορές και τη μοίρα των ανθρώπων.

Πρόκειται για από τις πιο αισθησιακές, ψυχολογικά συναρπαστικές και κοινωνικά διεισδυτικές ιστορίες κινηματογραφικής ενηλικίωσης, βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.

Στο Φεστιβάλ των Καννών το 2013, η ταινία κέρδισε ομόφωνα τον Χρυσό Φοίνικα από την επίσημη επιτροπή και από το FIPRESCI. Είναι η πρώτη φορά που ο χρυσός φοίνικας απονεμήθηκε ταυτόχρονα και στον σκηνοθέτη καθώς και στις πρωταγωνίστριες, με την Λέα Σεντού και την Αντέλ Εξαρχόπουλος να γίνονται οι μοναδικές γυναίκες μετά την σκηνοθέτη Jane Campion που κέρδισαν ποτέ αυτό το βραβείο.

Δραματική 2013 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 179'

Ακατάλληλη κάτω των 17 ετών

Ώρα έναρξης: 22.00

Γενική είσοδος: 4 ευρώ