Στο πλαίσιο της συντήρησης του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και συγκεκριμένα στην οριζόντια σήμανση – διαγράμμιση, η διεύθυνση Τεχνικών Έργων συνεχίζει τη διαγράμμιση από τη Λάρισα μέχρι την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου με στόχο την ασφαλέστερη διέλευση των διερχόμενων οχημάτων.

Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται μέχρι τα όρια του νομού Μαγνησίας αποσκοπούν στη μείωση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου λόγω αφενός του κυκλοφοριακού φόρτου αλλά και εξαιτίας των φθορών από τις καιρικές συνθήκες.

Η διαγράμμιση αυτή γίνεται σε συνεργασία με την τροχαία Λάρισας η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο έγγραφο για την εκτροπή αλλά και την επιτήρηση των διερχόμενων οχημάτων έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τεχνικής πλευράς.

Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και γι’ αυτό ζητείται η κατανόηση των οδηγών. Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο Λάρισας – Φαρσάλων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας παρά την ελλιπή χρηματοδότηση αλλά και τη δραστική μείωση σε έμψυχο δυναμικό, εργάζονται καθημερινά με στόχο την αύξηση του βαθμού ασφάλειας στο οδικό δίκτυο ευθύνης μας. 

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου, η οποία δυστυχώς δέχεται διαρκώς υπερβολικά μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.

Σ’ αυτή την προσπάθεια αρωγός είναι η Τροχαία Λάρισας και για το λόγο αυτό θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον διευθυντή κ. Καφετζή ο οποίος συμβάλει ώστε το αποτέλεσμα των εργασιών να είναι το καλύτερο δυνατό, αλλά και η ταλαιπωρία των διερχόμενων οδηγών να περιορίζεται στο ελάχιστο.

Εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα συνεχίσουν τις εργασίες οριζόντιας σήμανσης και σε άλλα τμήματα του οδικού μας δικτύου.»