267 μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και ΤΕΕ του Νομού Λάρισας έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα πλαίσια της έκθεσης «Σκουπίδια…αλλιώς ανακύκλωση τέχνης» που διεξάγεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν την έκθεση και εμπνευσμένοι από το έργο σύγχρονων καλλιτεχνών που δημιουργούν από τα σκουπίδια Τέχνη, προχώρησαν στη δημιουργία δικών τους έργων Τέχνης με υλικά  ανακύκλωσης, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.

Ευφάνταστες δημιουργίες από πλαστικές συσκευασίες, γλυπτά από χαρτί και σύρμα, πόλεις από χαρτόκουτα, γλυπτά από πλαστικά ποτήρια, ρούχα από πλαστικές σακούλες, κολάζ και τριδιάστατα μόμπιλα από υλικά συσκευασίας, κουμπαράδες από πλαστικά μπουκάλια κ.α. μας μαθαίνουν ότι όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τέχνη και μέσω της ανακύκλωσης να αποκτήσουν μια νέα διάσταση, μια νέα «ζωή». Το πρόγραμμα είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μέσω της καλλιτεχνικής διαδικασίας πάνω σε σύγχρονα  προβλήματα , όπως   αυτό της μαζικής κατανάλωσης,   της οικονομίας,  της ενέργειας και της σωτηρίας του πλανήτη. 

Τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι τα εξής: 35ο Νηπιαγωγείο, Μουσικό Σχολείο Λάρισας, 26ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Γυμνάσιο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Γιάννουλης, 3ο Λύκειο, 13ο Γυμνάσιο και 22ο Δημοτικό Σχολείο. 

Τα έργα που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος σύμφωνα με τον Β. Βλαχοδήμο, Πρόεδρο Εικαστικών Λάρισας, θα αποτελέσουν  πρωταρχικό υλικό για την ίδρυση του μελλοντικού Παιδικού Μουσείου που πρόκειται να δημιουργηθεί, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχεία Παιδείας στην Αίθουσα ''ΤΛΟΥΠΑ'' στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.