Με τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη επίσκεψη της Ένωσης Γυναικών Λάρισας(Ο.Γ.Ε.) και της Γραμματείας Λάρισας της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.) στην Πινακοθήκη. Οι γυναίκες ξεναγήθηκαν στην έκθεση του Χρίστου Σαμαρά από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, ο οποίος μίλησε για την ομορφιά της Τέχνης σε μια εποχή μοναξιάς και αποξένωσης των ανθρώπων ακόμα και μέσα στο συνωστισμό.

Εξήγησε κάποια από τα μοτίβα που επαναλαμβάνονται στους πίνακές του σκάλες, στέγαστρα, παράθυρα κ.α.). Τέλος, μίλησε για τις πρόσθετες δυσκολίες και τον σκληρότερο αγώνα του καλλιτέχνη της επαρχίας, που παλεύει εκτός κέντρου να ανανεώνει την Τέχνη του.

Επίσης, στην έκθεση «Σκουπίδια» συζήτησαν με την Φιλόλογο- Ιστορικό της Τέχνης Άννα Σπανοπούλου για την αρχή της εμφάνισης αντικειμένων της καθημερινής ζωής από τις αρχές του 20ου αιώνα, σε πίνακες των κυβιστών (Μπρακ, Πικάσο κ.α.) στο κολάζ, επίσης σε πίνακες αλλά και τρισδιάστατες κατασκευές των σουρεαλιστών και αργότερα, στην Ποπ  Αρτ, με τη διακωμώδηση των υπερκαταναλωτικών συνηθειών. Σήμερα, η επανάχρηση απορριμμάτων από τους καλλιτέχνες στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του θεατή στην ανακύκλωση.