Ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας σας προσκαλούν στον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου που θα γίνει την Τρίτη 24-03-2015 και ώρα 12:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιδρύματος.

Στην εκδήλωση θα εκφωνήσει πανηγυρική ομιλία o Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Δρ. Γεώργιος Ασπρίδης με θέμα: "Τα Συνταγματικά Κείμενα της Α΄ Ελληνικής Δημοκρατίας και η αντανάκλασή τους σήμερα".

Με το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση.

Συνημμένη θα βρείτε τη σχετική πρόσκληση.

Στο μεταξύ, Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Mαρτίου του 1821 η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 και ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο.

Tο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

-          Προσφώνηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

Καθηγητή Γεωργίου Κ. Πετράκου

-          Ομιλία του Αναπληρωτή Καθηγητή του  Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρη Χριστόπουλου, με θέμα:

«Το ελληνικό ως πολιτικό έθνος: η ιστορία της ιδιότητας του έλληνα πολίτη από τα Επαναστατικά Συντάγματα ως τις αρχές του 21ου αιώνα».

   Ο Δημήτρης Χριστόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη θεωρία του κράτους, του δικαίου και των δικαιωμάτων σε εφαρμοσμένη, συγκριτική και ιστορική προοπτική με έμφαση σε ζητήματα μειονοτήτων, μεταναστών και ιδιότητας του πολίτη. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων (ΚΕΜΟ). Την περίοδο 2003-11 υπήρξε πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, της οποίας είναι σήμερα αντιπρόεδρος, όπως και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (FIDH). Από το 1998 διευθύνει, μαζί με τον Κ. Τσιτσελίκη, τη Σειρά Μελετών του ΚΕΜΟ (στις εκδόσεις Κριτική ως το 2009 και έκτοτε στις εκδόσεις Βιβλιόραμα). Το πιο πρόσφατο βιβλίο του Στο Ρίσκο της Κρίσης. Στρατηγικές της Αριστεράς των Δικαιωμάτων (Αθήνα: Αλεξάνδρεια, 2013) αφορά το θέμα των δημοσίων πολιτικών στη σύγχρονη συγκυρία της κρίσης.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την Εφηβική Χορωδία του Ωδείου Βόλου «Ρυθμός» και την 12μελή Ορχήστρα «Ρυθμός»:

-           «Η Βοσκοπούλα» – Παραδοσιακό

-           «Ραχήλ» – Κόκοτος, Βεργόπουλος  

-           «Το ψωμί είναι στο τραπέζι» – Θεοδωράκης, Καμπανέλλης   

-          «10 παλικάρια» – Λοϊζος, Παπαδόπουλος  

-           «Ο μετανάστης»  - Dassin, Γκούφας  

-          «Ελισσώ» – Λοϊζος, Παπαδόπουλος   

-          «Μιλώ για σένα» – Θ. Παπακωνσταντίνου  

-          «Λιανοχορταρούδια»  - Παραδοσιακό 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Μουσική Επιμέλεια, Νικόλαος Χιώτογλου

Την εκδήλωση ακολουθεί δεξίωση.