Η οργάνωση Liberators International, η οποία έχει στόχο να «εμπνεύσει την ανθρωπότητα να μοιραστεί πράξεις ελευθερίας, αγάπης και καλοσύνης», έκανε ένα κοινωνικό πείραμα. Κατέγραψε τις αντιδράσεις των ανθρώπων που αναγκάζονται να μοιραστούν ένα λεπτό με αγνώστους, στην Αυστραλία και το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό. 

Καθώς οι άνθρωποι μοιράζονται μια πολύ προσωπική στιγμή με τον άλλο, οι αντιδράσεις τους είναι απρόσμενα τρυφερές και καταλήγουν σε χαμόγελα και αγκαλιές.

Στις 15 Οκτωβρίου πάνω από 45.000 άνθρωποι σε πάνω από 50 πόλεις θα πρέπει να καθίσουν σε δημόσιους χώρους για να μοιραστούν την οπτική επαφή ο ένας με τον άλλο και να σπάσουν μερικά από τα εμπόδια που φαίνεται να έχουμε χτίσει γύρω από τον εαυτό μας. Πρόκειται για τμήμα του μεγαλύτερου Παγκοσμίου Πειράματος Βλεμματικής Επαφής που διοργάνωσαν οι Liberators International σε πόλεις σε όλον τον κόσμο και η συμμετοχή σας θα συμβάλλει στην δημιουργία ενός βίντεο με παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης και ανθρώπινης επαφής για τα χρόνια που έπονται. 

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί και στην κεντρική πλατεία της Λάρισας την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα για αυτό λοιπόν ας μοιραστούμε ενός λεπτού βλεμματικής επαφής με αγνώστους σε δημόσιο χώρο, με στόχο να ξαναχτίσουμε την αίσθηση του ανήκειν στην ανθρωπότητα, στη Λάρισα!