Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποιήσαν την Πέμπτη το μεσημέρι   μέλη  της Συντονιστικής Λάρισας και πολιτευτές των ΑΝ.ΕΛ.  με τον νέο Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστωρα Αντωνίου μετά την πρόσφατη τοποθέτησή του και ανάληψη των νέων καθηκόντων του . 

  Τα σοβαρά  προβλήματα στον χώρο της υγείας και οι μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων , έχουν φέρει τόσο τις μονάδες υγείας αλλά και τους επαγγελματίες υγείας σε άθλια κατάσταση με τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς και τους ασφαλιζόμενους πολίτες . 

  Η μεταφορά των ΚΥ και του ΠΕΔΥ στην 5η ΥΠΕ χωρίς καμιά  προετοιμασία και στρατηγική , έχουν επιφέρει σημαντικά προβλήματα και θέματα λειτουργίας των  ΚΥ στην επαρχία με τους πολίτες και ασθενείς να  απολαμβάνουν υπηρεσίες υγείας χωρίς ποιότητα και αποτελεσματικότητα , να υπερφορτώνονται  με την εξυπηρέτηση  του κοινού αυτού τα νοσοκομεία , τα οποία με μειωμένους προϋπολογισμούς και ελλιπής χρηματοδότηση προσπαθούν για την καλύτερη δυνατή παροχή . 

   Όλα αυτά μαζί με τις  αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό αποτελούν καυτά ζητήματα  προς επίλυση από την νέα διοίκηση καθώς και η κάλυψη των φορέων με νέο προσωπικό μέσω προσλήψεων , όπου αναμένοντας τον σχεδιασμό από την κεντρική ηγεσία του υπουργείου τόσο ο κ Αντωνίου όσο και η  Συντονιστική Λάρισα των  ΑΝΕΛ  δηλώνουν παρόν και έτοιμοι να προσπαθήσουν τα μέγιστα για την αποτελεσματική  παροχή υπηρεσιών υγείας,  τον εξορθολογισμό των δαπανών και την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων μας και των ΚΥ της επαρχίας μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την  αποτελεσματική προσβασιμότητα του κοινού στις μονάδες  υγείας.