Στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του ο κ. Βασίλης Σακελλαρίου αναφέρει: «Με τη συμπλήρωση 37 χρόνων στην ενεργό υπηρεσία εκ των οποίων τα τέσσερα τελευταία στη θέση του Δ/ντη Εκπ/σης,  κλείνω την εκπαιδευτική μου σταδιοδρομία και αποχωρώντας  σήμερα αισθάνομαι την ανάγκη να σας αποχαιρετίσω  και να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία που είχαμε.

Η θητεία μου στη θέση του Δ/ντη Εκπ/σης συνέπεσε με μια περίοδο πρωτοφανών αλλαγών στο δημόσιο βίο της χώρας μας  που άλλαξαν οριστικά το τοπίο και  στο χώρο της εκπ/σης.  Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου εργάστηκα έχοντας σαν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπ/σης στα σχολεία μας, το συμφέρον των μαθητών και ενεργώντας παράλληλα με τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων.  Στα τέσσερα αυτά χρόνια προσπάθησα να λειτουργήσω αμερόληπτα έναντι όλων, να συγκρουστώ με οπισθοδρομικές νοοτροπίες ζημιογόνες για την εκπ/ση  που επιβιώνουν μέχρι σήμερα χωρίς να υπολογίζω το προσωπικό κόστος. Η αντιμετώπιση των θεμάτων και καταστάσεων από τη θέση του Δ/ντη Εκπ/σης διαπνέονταν από την ίδια ιδεολογία, την ίδια  θεώρηση πραγμάτων που είχα και ως απλός μάχιμος  εκπ/κος. Επιδίωξα καθ όλο αυτό το διάστημα τη συνεργασία όλων εκείνων των φορέων που επηρεάζουν τη λειτουργία της εκπ/σης γνωρίζοντας ότι η συναίνεση και η σύνθεση των απόψεων  είναι βασικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας και αναγκαία προϋπόθεση για το δημοκρατικό σχολείο.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψή μου να μην αναφερθώ στους συνεργάτες μου στη Δ/νση  που με στήριξαν τα χρόνια αυτά και προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια στην επίτευξη των στόχων μας και αποτελεί τιμή για μένα που συνεργάστηκα μαζί τους. Επίτευγμα που προσλαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις αν συνυπολογίσει κανείς τα ιδιαίτερα εκείνα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Α/θμια Λάρισας:  το μεγαλύτερο νομό της χώρας, την ανομοιογένεια των σχολείων, τις ελλείψεις  σε διδακτικό προσωπικό.

Τελειώνοντας σφίγγω νοερά το χέρι καθενός και εύχομαι καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία».