Με αφορμή την 70η επέτειο από την νικηφόρα έκβαση του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου ο Πολιτιστικός σύλλογος Παλλινοστούντων Ποντίων «Ο ΠΟΝΤΟΣ» Λάρισας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων ν.Λάρισας και υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, θα πραγματοποιήσει την 9η Μαΐου 2015 και ώρα 19:00, στην Λάρισα, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων (Ρούσβελτ αριθμός 59) μια αφηγηματική αναδρομή στα γεγονότα και την πορεία του Πολέμου έως την τελική νίκη.

Αφήγηση:

1) Χρονικό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

2) Η είσοδος της Ελλάδος στον Πόλεμο 1940

3) Η Εισβολή της Ναζιστικής Γερμανίας στην Σοβιετική Ένωση και η ηρωική αντίσταση του Σοβιετικού Λάου

4) Στρατόπεδα συγκέντρωσης

5) Ο ρόλος των παρτιζάνων στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την αφήγηση θα πλαισιώσουν προβολές σλάιτ, απαγγελία ποίησης και θεατρικά δρώμενα από τα μέλη του συλλόγου ΠαλλινοστούντωνΠοντίων «Ο ΠΟΝΤΟΣ» Λάρισας, καθώς επίσης τραγούδια και χορογραφίες για το τέλος του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

Κεντρική ομιλία του κ. Κεσμεντζή Παναγιώτη, Ιστορικού Συγγραφέα, με θέμα : Έλληνες στη Ρωσία που μάχονταν ενάντια των Γερμανών.

Χαιρετισμό- Ομιλία θα γίνει από τον κ. Στάθη Ψωμιάδη, Εκπρόσωπο των οικογενειών- θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο Δομένικου,με Θέμα: Τα Ιταλικά εγκλήματα Πολέμου στην Ελλάδα. Η σφαγή στο Δομένικο και οι προσπάθειες για την απονομή δικαιοσύνης στα θύματα .

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει με παρέμβασή της και η συγγραφέας Μπέττυ Μαγρίζου, Γ.Γ. της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, με θέμα: Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο γλώσσες (ελληνικά και ρωσικά).

Υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων ν.Λάρισας.