Άλλες δυο εκδηλώσεις περιμένουν τους μικρούς φίλους στο Μουσείο Κούκλας λίγο πριν τελειώσει αυτή η χρονιά.

Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. ο δημοτικός κουκλοθίασος Τιριτόμπα και το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης Κινούμενα Σχέδια σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, παρουσιάζουν σε κουκλοθεατρική αφήγηση το παραμύθι του Κυριάκου Χαρίτου «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» στο Μουσείο Κούκλας στο Μύλο του Παππά.

Έχθρα βαθιά, μίσος και φθόνος χωρίζει τους δυο πρωταγωνιστές της χριστουγεννιάτικης ιστορίας, τον Φον Κουραμπιέ και τον κόμη Μελομακαρόνη. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι δυο ξιπασμένοι αρχηγοί οργανώνουν το στρατό τους και διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων, διεκδικώντας τα πρωτεία στις προτιμήσεις μικρών και μεγάλων.
Μετά το παραμύθι, τα παιδιά θα φτιάξουν κουκλίτσες με ζυμαράκια.
Είσοδος Ελεύθερη.

Την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου στις 11 μ.μ. θα παρουσιαστεί η διάσημη ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά «Φρικαντέλα: η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα». Όταν, λοιπόν, παραµονή πρωτοχρονιάς, καλή ώρα, η Φρικαντέλα ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να λένε τα κάλαντα, κλέβει τις φωνές τους, τις φυλακίζει σε μπαλόνια και τις κρύβει μέσα στο Μουσείο Κούκλας....
Τη θεατρική αφήγηση με κούκλες θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο Κούκλας όπου τα παιδιά, ψάχνοντας να βρουν τα µπαλόνια µε τις κλεμµένες φωνές τους, παίζουν και μαθαίνουν την ιστορία κάθε κούκλας του Μουσείου.
Στο τέλος τα παιδιά θα φτιάξουν τη δική τους κούκλα Φρικαντέλα.

Εμψυχώτριες Φωτεινή Καλούδη και Λήδα Ντούρου. Είσοδος Ελεύθερη.