Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Αποστόλου, εγκαινιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ  η 10η Πανελλήνια Γεωργική, Κτηνοτροφική και Περιβαλλοντική Έκθεση Λάρισας, που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων στις 11 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2015, στη Σκεπαστή Αγορά, στην Νεάπολη της Λάρισας. (οδός Γ. Παπανδρέου). 

Σημειώνεται ότι ο κ. Αποστόλου θα απευθυνθεί, από το βήμα της Έκθεσης, για πρώτη φορά στους αγρότες της Θεσσαλίας, μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. 

Σε ότι αφορά στην προετοιμασία για τη διοργάνωση της Εκθεσης, απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες, πριν ανοίξουν οι πύλες της. Το ενδιαφέρον για συμμετοχή ήταν μεγάλο, αφού θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 70 έκθετες από διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ μεγάλη αναμένεται και  η  συμμετοχή των επισκεπτών.

Είναι εξάλλου δεδομένο ότι η Έκθεση αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον γεωργοκτηνοτροφικό ή τον περιβαλλοντικό τομέα να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ φιλοδοξία της νέας δημοτικής αρχής είναι  να αναδειχθεί ως μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις για τον αγροτοδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. 

Σημειώνεται τέλος ότι στο πλαίσιο της 10ης Πανελλήνιας Γεωργικής-Κτηνοτροφικής-Περιβαλλοντικής Έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες και παρουσιάσεις με θέματα σχετικά με το αντικείμενο της έκθεσης.   

Πρόγραμμα ημερίδων 

Ειδικότερα το πρόγραμμα των ημερίδων, που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους της έκθεσης, είναι το εξής: 

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

18:00 

«Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, 104 χρόνια αγροτικής εκπαίδευσης»

Γεώργιος Μπάσδρας, Γεωπόνος – MSc, Δ/ντης Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 

10:30 έως 15:00

Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα:

«Καινοτόμες εφαρμογές στον αγροδιατροφικό και περιβαλλοντικό τομέα»

Οργάνωση:

ΑΤΕΙ Θεσσαλίας 

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

11:00

Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα:

«Νέα ΚΑΠ – Γεωργία – Κτηνοτροφία»

Συνδιοργάνωση:

Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας