Ιδιαίτερη τιμή για την πόλη της Λάρισας η επιλογή από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού δύο νέων λογοτεχνών, για να συμμετάσχουν με το έργο τους στην 67η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου μαζί με 18 ομότεχνούς τους από όλη την Ελλάδα. Ο λόγος για τον εκδότη του λογοτεχνικού περιοδικού «Θράκα», Θάνο Γώγο και τον Πέτρο Σκυθιώτη.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού:

 

“Τι καινούργιο συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα; Το ερώτημα, που προκαλεί το ενδιαφέρον στον χώρο του πολιτισμού διεθνώς, αποτελεί την αφετηρία της φετινής συμμετοχής της χώρας μας στην 67η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, που πραγματοποιείται από 14 έως 18 Οκτωβρίου, με τιμώμενη χώρα την Ινδονησία.

 

Το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) επιχειρεί μέσα από αυτήν τη διοργάνωση να αναδείξει σύγχρονους δημιουργούς, που αποτυπώνουν την Ελλάδα τού σήμερα, το βίωμα μιας δύσκολης κοινωνικής πραγματικότητας, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Έτσι, κυρίαρχη θέση στο ελληνικό περίπτερο θα έχει η ενότητα «New Voices From Greece-Νέες Ελληνικές Φωνές». Δηλαδή οι ταλαντούχοι συγγραφείς από τις νεότερες γενιές, που συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2015 καθώς και οι 33 δημιουργοί κόμικς, που πήραν μέρος στην έκθεση «Εν Αιθρία 6» της Comicdom Press».

 

Οι νέες φωνές της ελληνικής λογοτεχνίας που περιλαμβάνονται στην έκθεση και τον αντίστοιχο κατάλογο, είναι: Ιάκωβος Ανυφαντάκης, Χρήστος-Αρμάντος Γκέζος, Θάνος Γώγος, Αρίστη Ζαΐμη, Ελευθερία Κυρίτση, Δήμητρα Κωτούλα, Λουκάς Λιάκος, Κωνσταντίνος Μελισσάς, Δημήτρης Ξυδερός, Βασιλεία Οικονόμου, Γιώργος Παυλόπουλος, Κλεομένης Παπαϊωάννου, Μαριλένα Παπαϊωάννου, Ακης Παπαντώνης, Πέτρος Σκυθιώτης, Δημήτρης Στενός, Στέργιος Τσακίρης, Θωμάς Τσαλαπάτης, Μαρία Φίλη, Ούρσουλα Φωσκόλου.”